Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Názor Kinosály: Pri sledovaní Borata sa u vás bude striedať hneď niekoľko emócií a nebudú len pozitívne!
Zdielať na

Názor Kinosály: Pri sledovaní Borata sa u vás bude striedať hneď niekoľko emócií a nebudú len pozitívne!

Zdroj: bbc.com

Pokračovanie hitu z roku 2006 je neskutočne vtipné, až kým si neuvedomíte, že niektorí ľudia svoje úlohy nehrajú.

Potrebovali sme v roku 2020 Borata? Zdá sa, že viac, než sme si mysleli. Sasha Baron Cohen obnovil svoju postavu, ktorou si získal nemálo fanúšikov a hoci pokračovanie pre mnohých nebude také ikonické, ako prvá časť z roku 2006, je možno potrebnejšie, než kedykoľvek predtým. 

Dátum premiéry nie je náhodný. Už o pár dní čakajú Ameriku prezidentské voľby a film s celým názvom Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan je výsmechom, no zároveň aj obrazom súčasného stavu v Amerike

in.mashable.com

Borat si už však nemohol vystačiť sám. V Amerike ho väčšina ľudí pozná a tak si zobral na pomoc dcéru. A tá je v príbehu veľmi dôležitá. Tak, ako pri prvej časti, treba si uvedomiť, že Borat a jeho dcéra Tutar vedia, čo robia. Majú úlohu, ktorú musia dodržať a prispôsobiť sa pri tom aj americkým zvykom. V šoku budete najmä vtedy, keď zistíte, že mnoho ľudí nevedelo, na čom sa zúčastňovalo pri nakrúcaní tohto filmu a to, čo hovoria alebo robia, myslia smrteľne vážne. A tak je možné, že sa v jednu chvíľu dobre zasmejete a postupne prejdete až do zhrozenia. 

vulture.com

Úprimne, nečudovali by sme sa, ak by bulharská herečka Maria Bakalova bola za svoju úlohu Tutar nominovaná na niektorú z veľkých cien. Svojím výkonom sa bezproblémovo vyrovnala Sashovi Baronovi Cohenovi. 

Zhrnutie: V čase konšpirácií, šíriacej sa nenávisti či koronavírusu je práve tento film to, čo potrebujete. Borat poukazuje na množstvo závažných tém spôsobom, akým to vie asi iba on.