Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: Film Správa sme v našich kinách potrebovali
Zdielať na

Názor Kinosály: Film Správa sme v našich kinách potrebovali

Zdroj: DNA Production

Pochádza od slovenských tvorcov a rozpráva príbeh z hrozných časov, ktoré si treba pripomínať. Dôležité však je aj to, že tento príbeh rozpráva dobre.

Nie je ľahké pozerať sa v tomto filme na utrpenie ľudí v koncetračnom tábore a aj podľa toho, ako veľmi nepríjemne vám pri tom dokáže byť, viete, že je nakrútený naozaj dobre. Režisér Peter Bebjak dokázal podať túto tému dôveryhodne a jeho meno sa začína stávať zárukou kvality. 

Rovnako však treba spomenúť aj prácu kameramana Martina Žiarana, s ktorým Bebjak rád spolupracuje a vynechať jednoznačne nemôžeme ani dvoch hlavných protagonistov a to známeho Noëla Czuczora a zatiaľ menej známeho Petra Ondrejičku. Ak aj vás spomínaná dvojica vo filme zaujme, dobrou správou je, že sa spolu v blízkej dobe objavia aj v snímke Terezy Nvotovej Světlonoc a vo filme Na prach. 

sprava.sk

Vráťme sa však späť k Správe, v ktorej jedno zúfalstvo strieda druhé. Hoci boli niektoré scény vo filme pre komerčného diváka možno príliš dlhé, treba priznať, že budovali napätie, na ktorom táto snímka stojí. 

Zhrnutie: Film Správa jednoznačne treba vidieť a odporúčame ostať aj na záverečné titulky, ktoré nesú silný odkaz týkajúci sa súčasnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie