Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Názor Kinosály: Je AVA ženským Johnom Wickom?
Zdielať na

Názor Kinosály: Je AVA ženským Johnom Wickom?

Zdroj: theplaylist.ne

Podobná akčná hrdinka nám tu možno chýbala, no čo chýba jej postave?

Aj zabijaci majú city. Takto sa dá v skratke vysvetliť, o čo vo filme Ava: Bez súcitu, ide. Táto snímka sleduje príbeh ženy, ktorá sa živí nájomným zabíjaním vysokopostavených ľudí. Jedného dňa sa jej misia pokazí a ona navyše musí bojovať s démonmi, ktorých má doma.

Film si môže odfajknúť všetky políčka za postavy, ktoré do podobnej snímky patria. Ava mala zlý vzťah s otcom a tak je jasné, že túto postavu v jej živote bude nahrádzať múdra vedúca postava oproti ktorej stojí o dosť mladší šéf celej spoločnosti. Ten však v Ave vidí problém. Ava navyše v snímke rieši aj problémy s bývalým priateľom, mamou a sestrou. 

Akčné scény tak striedajú scény dramatické, v ktorých Ava hľadá správnu odpoveď na to, čo urobiť so svojím súkromným životom. Hlavná hrdinka to nemá ľahké, no stále sa snaží urobiť to, čo je správne. Aj keď niekedy z tejto cesty trošku nezmyselne uhne. Ava nie je taká temná, ako preslávený John Wick a trošku veľa rieši svoju súkromnú drámu, no pokiaľ ide priamo o bitky, nemáme čo vytknúť. 

imdb.com

Zhrnutie: Hoci má film dobré akčné scény a niekedy naozaj zaujímavo ukazuje ženskú hrdinku v mužských roliach, stále ide o celkom priemernú snímku, avšak ideálne padnúcu na oddych po celom dni.