Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Názor Kinosály: LOVEnie je komédia o (nepodarených) vzťahoch tak, ako ich poznáme
Zdielať na

Názor Kinosály: LOVEnie je komédia o (nepodarených) vzťahoch tak, ako ich poznáme

Zdroj: Bontonfilm

Scenárista a režisér Karel Janák prináša do kín snímku o žene, ktorá si chce uloviť chlapa. Ale musí to byť čo najskôr.

Možno si poviete, že podobný námet v kinách bol už niekoľkokrát. Síce máte pravdu, no LOVEnie sa dá považovať za film, ktorý môže mať v našich končinách úspech. Pomáha tomu aj veľmi sympatické obsadenie. V hlavnej úlohe zúfalej a navyše čerstvo rozídenej ženy, ktorá si myslí, že sa jej pomaly končí záručná doba, sa predstavila Ester Geislerová. Jej najlepšiu kamarátku a zároveň radkyňu v oblasti výberu mužov hrá slovenská komička Evelyn Kramerová. Do toho všetkého sa zamieša IT-čkár Jakub Prachař, ale aj mnoho iných mužov. Otázkou je, ako si vybrať toho správneho? 

csfd.cz

Na to sa film snaží nájsť odpoveď počas jeho 106 minút. Z tejto metráže však tvorcovia mohli pokojne odstrihnúť posledných 20 minút, kde film len zbytočne zamotali a snažili sa z neho vyžmýkať čo najviac vtipov, žiaľ slabších. Zvyšok filmu však prekvapivo veľmi rýchlo a ľahko ubehol a vtipy boli použité naozaj s mierou. 

csfd.cz

Vzťah hlavných postav vás bude baviť a na ich charakter si zvyknete veľmi skoro. Veľkou výhodou snímky je, že v nej neboli použité staré vtipy, ktoré už nikoho nebavia a je cítiť, že Karel Janák žije v modernej dobe, kde sú vzťahy také, aké sú. Príbeh sa určite inšpiroval rôznymi americkými žánrovkami, no bol vhodne posadený do nami známeho prostredia.

csfd.cz

Zhrnutie: Samozrejme, nejde o nejaký intelektuálny humor, ale LOVEnie je filmom, na ktorý vezmete kamarátky a príjemne sa na ňom zabavíte. V niekoľkých momentoch určite nájdete aj samé seba alebo mužov, ktorých ste už mali možnosť spoznať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie