Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Názor Kinosály: Šarlatán má svoje čaro!
Zdielať na

Názor Kinosály: Šarlatán má svoje čaro!

Jan Mikolášek bol slávny český liečiteľ, ktorého život rozhodne stál za sfilmovanie.

Je vidieť zmenu, keď sa naši herci odovzdajú do rúk skúsenej režisérky. Nateraz to bola Agniezska Holland, známa aj pre filmy Tajomná záhrada, Úplne zatmenie, televízny film Horiaci ker či novinku Mr. Jones. Agniezsku poznajú aj v Hollywoode. Podieľala sa aj na niektorých epizódach úspešných seriálov, medzi ktoré patria House of Cards, Aféra alebo The Wire. Obaja hlavný predstavitelia Ivan Trojan aj Juraj Loj podali veľmi dobré výkony, ktoré boli v tomto filme naozaj dôležité, pretože na nich stál celý príbeh.

Film Šarlatán má naozaj zaujímavý dej, ktorý je prerozprávaný tak, aby diváka nenudil. Vo filme nahliadneme aj do Mikoláškových začiatkov. Jeho mladšiu verziu hral Josef Trojan, syn už spomínaného Ivana Trojana.

Väčšina biografických príbehov má tendeciu prejsť k prerozprávaniu aj nudnejších životných udalostí, no našťastie bol Mikolášek natoľko nepredvídateľný, že tento film je ideálnou dávkou z jeho života. Avšak na konci môže niektorým divákom chýbať dorozprávanie celého príbehu, no určite budú prekvapení zo zvratov, ktorých sa v deji naskytne niekoľko. 

Cinemart.sk

Zhrnutie: Môžeme byť veľmi radi, že takýto film vznikol v slovenskej koprodukcii a so slovenskými hercami. Ide o príbeh, ktorý by zaujme mnohých a určite stojí za vyrozprávanie. Celkovo ho hodnotíme veľmi dobre.

Súvisiace články