Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Názor Kinosály: Sklenená izba je filmom, ktorý by ste si nemali nechať ujsť!
Zdielať na

Názor Kinosály: Sklenená izba je filmom, ktorý by ste si nemali nechať ujsť!

Po Masarykovi má režisér Julius Šefčík v kinách film, ktorý vás určite zaujme.

Sklenená izba nie je len filmom plným hereckých hviezd. Má tiež silný príbeh, za ktorým sa schováva kniha spisovateľa Simona Mawera. Napriek tomu herecké výkony posúvaju tento film o level vyššie. Či už ide o chémiu medzi hereckou dvojicou Carice van Houten a Hannou Alström alebo o vedľajšie postavy, ktoré väčšinou stvárnili slovenskí a českí herci, ale tiež uznávaní európski herci a herečky. Divákov možno trochu zamrzí, že v snímke nedostali naši herci trochu viac priestoru. Film mal však presne vymedzené, na koho bude celý dej orientovaný. 

Vizuálne tento film ulahodí nie jednému divákovi. Či už ide o samotnú vilu, ktorá je akousi dušou celého príbehu alebo o kostýmy, ktorým pri návšteve kina venujte špeciálnu pozornosť, pretože za to určite stoja. 

Film má síce pôsobiť tajomne, no chýbalo nám spoznať postavy, najmä tie vedľajšie, trochu viac. Odkiaľ prišli, aké sú medzi nimi vzťahy a prečo sa nachádzajú práve tam, kde sa nachádzajú. Vidíme síce veľa romantických zauzlení, no len veľmi málo odpovedí. Jeden veľký príbeh lásky je však to, na čom táto snímka stojí a ten je vyrozprávaný naozaj dobre. 

Zhrnutie: Sklenená izba je jednoznačne snímkou európskeho formátu a je presne tým filmom, ktorý vás chytí za srdce a s jeho postavami budete prežívať ich trápenia aj radosti. Pochvalu si zaslúžia všetci herci, ktorí podali nadmieru dobrý výkon a samozrejme aj tvorcovia, ktorým sa podarilo vytvoriť na naše pomery obdivuhodnú snímku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie