Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Názor Kinosály: MEG: Hrozba z hlbín. Zachránil tento film Jason Statham?
Zdielať na

Názor Kinosály: MEG: Hrozba z hlbín. Zachránil tento film Jason Statham?

Zdroj: gentsofgeek.com

Už z ukážky vieme posúdiť, že tento film nie je pre náročného diváka, no prináša do našich kín príjemnú oddychovku pre milovníkov akčných snímok.

Na scenári sa podieľali až traja scenáristi, no chybám sa aj tak nevyhli. Samozrejme, ide o sci-fi, isté skutočnosti treba brať v kine s nadhľadom a nie všetko môžeme dávať za vinu scenáristom. Snímka bola natočená podľa knižnej predlohy z roku 1997, ktorej sa snažili držať čo najvernejšie. Trvalo však 20 rokov, kým sa dostala na plátna kín. 

vjustwatch.com

Hneď ako sa začnete na tento film pozerať ako na letný blockbuster, nebude sa vám zdať až taký zlý. Práve naopak, miestami MEG milo prekvapí. Táto snímka vie u diváka vyvolať napätie aj strach. Samozrejme, efekty sú špičkové, tak ako sa pri filme s rozpočtom 150 miliónov dolárov patrí. Niektoré scény sú však až príliš dlhé alebo zbytočne umelo vygradované. 

youtube.com

S postavami a ich komplexnosťou sa tiež nenatrápili. Všetci v tíme plnia presne takú úlohu, akú majú "napísanú" vo svojom výzore. A samozrejme, do toho všetkého je tam vsadená hlavná postava, ktorá spĺňa úplne všetky atribúty hrdinu, no nikto ju zo začiatku nemá rád, pretože nezapadá do tímu. V tomto prípade to je Jonas Taylor, ktorého hrá Jason Statham. 

Zhrnutie: Tento film rozhodne nie je zlý, no nie je ani dobrý. Je to priemerná akčná snímka, na ktorú pravdepodobne veľmi skoro zabudnete, no na schladenie sa pred teplým letným dňom je ideálna.

;t=43s

Súvisiace články

Najčítanejšie