Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Názor Kinosály: Film Aj slnko je hviezda bol nakrútený pre všetky romantické duše
Zdielať na

Názor Kinosály: Film Aj slnko je hviezda bol nakrútený pre všetky romantické duše

Zdroj: hollywoodreporter.com

Nicola Yoon píše tínedžerské romantické knihy a Aj slnko je hviezda nie je prvou a možno ani poslednou, ktorá je aj sfilmovaná.

Zo začiatku treba priznať, že film je plný stereotypov, najmä pokiaľ ide o charaktery jednotlivých postáv. Čo je však zaujímavé na tejto snímke je príbeh plný osudových náhod, ktorým tieto postavy prejdú. 

ew.com

Mladá Nathasha, ktorá bojuje za to, aby spolu s rodinou nebola vyhostená z krajiny, neverí na lásku. Deň pred deportáciou sa však zoznámi so sympatickým Danielom, ktorý sa rozhodne jej názor zmeniť. Hlavne pre to, že sa mu Natasha páči, strávi s ňou nejaký ten čas. Absolútni romantici si pri tomto príbehu možno aj niekoľkokrát poplačú, tí, ktorí sú na opačnej strane však možno nad niektorými scénami prekrútia očami. Napriek tomu, treba priznať, že snímka má niečo do seba. 

ew.com

Trochu ju kazia, niekedy až príliš jednoduché, dialógy, ktoré by si možno vyžadovali viac kreativity. Na svoje si však prídu fanúšikovia mesta New York, z ktorého vo filme môžeme vidieť viac, než dosť. Navyše sa film zaoberá aj otázkou migrácie či žitia v cudzom prostredí a dôjde aj k formovaniu budúcnosti dvoch mladých ľudí.

Zhrnutie: Film pôsobí trochu naivne, no rozpráva krásny romantický príbeh, ktorý zlomí takmer každého. Hlavné postavy síce majú byť stredoškoláci, no pôsobia oveľa vyspelejšie a aj pre to, nejde o snímku určenú len pre tínedžerov. Na svoje si príde každá veková kategória. 

Najčítanejšie