Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Aká bola skutočná príčina smrti Carrie Fischer?
Zdielať na
Novinky

Aká bola skutočná príčina smrti Carrie Fischer?

Zdroj: Getty

Americká herečka Carrie Fisher mala v čase smrti v tele pozostatky kokaínu a iných drog. Vyplýva to z pondelkovej správy úradu koronera losangeleského okresu, ktorý však nevedel určiť, aký vplyv mali drogy na jej úmrtie.

Podľa správy si Fisher dala kokaín tri dni pred 23. decembrom, kedy letela z Londýna do Los Angeles a počas cesty dostala silný infarkt, ktorý bol príčinou jej úmrtia o štyri dni neskôr. Vyšetrovatelia našli v tele herečky, ktorá sa dožila 60 rokov, aj pozostatky heroínu, opiátov vrátane morfia, a extázy, ale nevedeli určiť, kedy ich rodáčka z Beverly Hills požila.

Profimedia

Úrad koronera už v piatok zverejnil správu, v ktorej informoval, že k jej úmrtiu prispelo viacero faktorov vrátane spánkového apnoe, pri ktorom dochádza k dočasnému prerušeniu dýchania. Medzi ďalšie faktory zaradil aj tukové tkanivo v stenách ciev či príznaky užívania rôznych liekov. Herečkin brat Todd Fisher pre agentúru Associated Press už skôr uviedol, že jeho sestra užívala lieky, ktoré jej lekári predpísali na psychické problémy. Fisher dlhodobo bojovala s psychickými problémami aj závislosťou od drôg.

Carrie Frances Fisher sa stala známou vďaka snímke Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde sa predstavila ako princezná Leia Organa. Úlohu si zopakovala aj v snímkach Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1980), Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983) ako aj v Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) a pripravovanej ôsmej epizóde s názvom Star Wars: The Last Jedi. Zahrala si aj vo filmoch Hana a jej sestry (1986), Schôdzka so smrťou (1988), Keď Harry stretol Sally (1989), Charlieho anjeli 2: Na plný plyn (2003) či Mapy ku hviezdam (2014). Je tiež autorkou niekoľkých kníh ako Pohľadnice z Hollywoodu (1987) či Wishful Drinking (2008).

SITA

Zdielať na

Najčítanejšie