Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V júni príde do kín slovenský film Špina! Pozrite si prvý trailer!
Zdielať na
Novinky

V júni príde do kín slovenský film Špina! Pozrite si prvý trailer!

Zdroj: bfilm

Špina je hraný debut a zároveň absolvenstký film režisérky Terezy Nvotovej. V hlavnej úlohe sa objaví Dominika Morávková.

TRAILER

Intímna dráma z prostredia dospievajúcich detí sa odohráva v súčasnej Bratislave. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie...

Špina

Špina

bfilm

Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorný boj. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.

Okrem Dominiky Morávkovej hrajú vo filme aj Róbert Jakab, Anna Šišková, Luboš Veselý, Patrik Holubář, Juliána Oľhová, Monika Potokárová či Ela Lehotská.

Film bude mať v našich kinách premiéru 22. júna. Kinosála pripravuje aj rozhovory s jeho tvorcami, ktoré vám postupne prinesieme.

29-ročná Tereza Nvotová je dcérou režiséra Juraja Nvotu a herečky Anky Šiškovej. Vyrastala v Bratislave a momentálne žije a študuje v Prahe. Získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby na FAMU a momentálne dokončuje absolventský ročník na katedre hranej réžie. Za sebou má už niekoľko krátkych filmov a dokumentov, no Špina je jej prvý hraný dlhometrážny film.

Tereza Nvotová

Tereza Nvotová

profimedia.sk

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie