Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V novom Batmanovi bude hrať zápornú postavu herec so slovenskými koreňmi! Počuli ste už o ňom?
Zdielať na

V novom Batmanovi bude hrať zápornú postavu herec so slovenskými koreňmi! Počuli ste už o ňom?

Paul Dano je americký režisér, herec, scenárista, producent a muzikant a so Slovenskom ho spája niečo naozaj zaujímavé.

Svet zaplavila novinka, že záporáka Riddlera v novom Batmanovi bude hrať Paul Dano. Pridal sa tak k Robertovi Pattinsonovi a Zoe Kravitz, ktorí sú už tiež potvrdení do úloh Batmana a Catwoman. Paula môžete poznať aj z filmov ako Čierna krv, Malá Miss Sunshine, Ruby Sparks, Looper: Nájomný zabijak, Unesené, 12 rokov otrokom či Swiss Army Man. 

latimes.com

Zahral si tak v množstve oceňovaných hollywoodskych filmov, no to, že má slovenské korene o ňom vie asi len málokto. Pauloví obaja starí rodičia z otcovej strany, John Dano a Anna Herzová, sú totiž Slováci, ktorí kedysi emigrovali do Ameriky a usadili sa v meste Scranton v Pennsylvanii. Druhá strana rodiny nie je o nič menej zaujímavá. Jeho mama má rakúsko-českých a švédskych predkov. 

usmagazine.com

Paul má okrem zaujímavej hereckej kariéry za sebou aj režisérsky debut s názvom Wildlife, v ktorom hrali Carey Mulligan a Jake Gyllenhaal. V súkromnom živote sa mu tiež darí. S dlhoročnou partnerkou a hereckou kolegyňou Zoe Kazan privítali v auguste 2018 dcéru Almu. Paulovu kariéru budeme sledovať a určite o ňom budeme ešte počuť. 

Najčítanejšie