Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Túto scénu z filmu Skyfall pre jej sexuálne napätie takmer vystrihli: Čo štúdiu prekážalo?
Zdielať na

Túto scénu z filmu Skyfall pre jej sexuálne napätie takmer vystrihli: Čo štúdiu prekážalo?

Zdroj: medium.com

Daniel Craig ako James Bond a Javier Bardem ako záporák Raoul Silva vytvorili také napätie, aké si štúdio nepredstavovalo.

Určite sa dá povedať, že filmy o Jamesovi Bondovi sú napínavé a je v nich aj veľa sexuálneho napätia. V jednej zo scén z roku 2012 však podľa štúdia vhodné nebolo. A údajne sa o tom rozprávalo veľa, najmä po celosvetovej premiére. 

Vskutku intímna scéna vo filme Skyfall medzi Jamesom Bondom a Javierom Bardemom sa štúdiu zdala ako sexuálna a takmer sa nedostala do konečnej verzie filmu. Producenta Barbara Broccoli povedala, že scéna sa zdala zástupcom štúdia homosexuálna a to sa im k postave agenta 007 nehodilo. V kontroverznej scéne je Bond zviazaný na stoličke a Raoul Silva s ním vedie konverzáciu, pri ktorej si Silva položí ruky na Bondové stehná. V odpovedi mu James Bond povedal, že to nebude prvýkrát, čo sa mu takéto niečo udeje. A práve táto veta prekážala zástupcom štúdia. Producenti však trvali na tom, aby tam táto veta ostala. 

indiewire.com

"Pamätám sa, že v deň premiéry tá veta každým otriasla. Viem, že som sa pozerala na zástupcov štúdia a povedala som, že som to hovorila," dodala Barbara. "Niektorí ľudia hovoria, že to tam bolo pretože som gej, ale nie je to tak. Ja a režisér Sam Mendes sme o tom diskutovali a našli sme veľa scén, kde sa Bond stretol so záporákom, ako Dr. No či Goldfingerom, a nastalo veľa hier na mačku a myš a bolo to intímne. Rozmýšľali sme, čo by divákom navodilo naozaj nekomfortný pocit spojený so sexuálnou intimitou a prišli sme na tento moment," povedal scenárista John Logan. 

"Milujem tú scénu. Smejem sa na nej. Dúfam, že sa na nej smejete aj vy," povedal Bondov predstaviteľ, Daniel Craig. Všimli ste si túto scénu v Skyfall aj vy?