Skoro jasno
15°
Bratislava
Bondovka Spectre má rekordné tržby, porazila aj Harryho Pottera!
Zdielať na
BOND

Bondovka Spectre má rekordné tržby, porazila aj Harryho Pottera!

James Bond nevyšiel ani po desiatkach rokov a filmových spracovaní z módy. Dokazujú to rekordy, ktoré najnovšia bondovka láme, a to mala zatiaľ premiéru len v niekoľkých európskych krajinách!

Najnovší film o Jamesovi Bondovi Spectre (2015) prekonal so svojimi tržbami viacero rekordov. Vo Veľkej Británii a Írsku si počas prvého týždňa pripísal na konto 41,7 milióna libier (v prepočte približne 58 miliónov eur), čím prekonala doterajší rekord filmu Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), ktorý počas prvých siedmich dní dosiahol 23,88 milióna libier.

Nová Bondovka mala slávnostnú premiéru v pondelok 26. októbra v Londýne, nasledujúci deň sa potom dostala do kín v celej Veľkej Británii a Írsku, pričom zaznamenala tržby 6,3 milióna libier. V stredu boli potom tržby 5,7 milióna libier. Ide o nové rekordy pre oba dni.

Snímku uviedli celkovo v 647 kinách na 2500 plátnach, čo je taktiež nový rekord pre Veľkú Britániu a Írsko. Okrem týchto krajín už novinku režiséra Sama Mendesa začali premietať aj v Holandsku, Dánsku, Švédsku, Nórsku a Fínsku, a vo väčšine krajín tiež zaznamenala rekordné tržby. Celkovo si pripísala na konto už takmer 73 milióna eur.

profimedia

Do slovenských kín sa film dostane 5. novembra, americká premiéra je naplánovaná o deň neskôr.

Pozrite si priloženú reportáž: