Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
7 fascinujúcich faktov, ktoré ste netušili o bondovke SKYFALL!
Zdielať na
BOND

7 fascinujúcich faktov, ktoré ste netušili o bondovke SKYFALL!

Kto by nemal rád bondovky? V poradí 25. sa síce len začne nakrúcať, ale dobrou správou je, že jednu z nich – SKYFALL z roku 2012, si môžete vychutnať na obrazovkách TV JOJ.

V 23. bondovke si po tretí raz zahral Jamesa Bonda britský herec Daniel Craig. Kritici dali tomuto filmu najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých bondoviek v 50 -ročnej histórii tohto hrdinu na filmovom plátne. Zo začiatku však nebolo všetko ideálne. Tu je zopár zaujímavých faktov, ktoré sa nám o tomto filme podarilo zistiť.

1. Keď mal Daniel Craig vypité, ponúkol možnosť režírovať tento film Samovi Medesovi a to bez bez súhlasu producentov. Craig totiž narazil na tohto režiséra v roku 2009 v New Yorku na narodeninovej párty Hugha Jackmana. Našťastie, producenti Barbara Broccoli a Michael G. Wilson s týmto návrhom súhlasili.

2. Film sa takmer nevolal SKYFALL. Po 22. filmoch, producenti vyčerpali takmer všetky originálne názvy od spisovateľa Iana Fleminga. Mesiace sa trápili s vymýšľaním názvu až sa napokon zhodli na titule Skyfall.

3. Zvažovalo sa, že sa v závere filmu objaví aj Sean Connery ako postava z minulosti agenta 007. Nakoniec však režisér Sam Mendes rozhodol, že mať bývalého predstaviteľa Jamesa Bonda s aktuálnym v jednom filme, by bolo pre diváka mätúce. „Connery je Bond a nevráti sa späť ako iná postava“, rozhodol Mendes.

Facebook

4. Skyfall bol načasovaný tak, aby korešpondoval s dôležitými míľnikmi v celej histórii bondoviek. Prvá bondovka Dr. NO sa totiž dostala na plátna v kín v roku 1962. Prvá tlačová konferencia k filmu Skyfall sa konala presne 50 rokov od okamihu, ako bol Sean Connery vyhlásený za Jamesa Bonda.

5. Mendes chcel udržať v tomto filme retro feeling a trval na využívaní efektov, ktoré si nevyžadovali počítače. Nakoniec ich bolo použitých len 500. Na porovnanie, napr. pri Avenegeroch ich využili viac ako 2200.

6. Titulná pieseň od Adele dojala Daniela Craiga až k slzám. Speváčka však k objednávke napísať titulnú pieseň k bondovke pristúpila dosť neochotne, tvrdiac: „Píšem pesničky o sebe, ako mám urobiť pesničku o Bondovi?“ Nakoniec však melódiou chytila za srdce nielen samotného predstaviteľa Bonda, ale aj milióny poslucháčov.

Daniel Craig, Adele

Daniel Craig, Adele

Getty

7. Daniel Craig už v čase nakrúcania filmu Skyfall súhlasil, že sa objaví v ďalších dvoch bondovkách s poradovým číslom 24 a 25. Len minulý týždeň sa však definitívne rozhodlo, že v tej 25. bude naozaj hrať a opäť by sme v nej mali počuť aj hudbu od Adele. Nechajme sa teda prekvapiť​!

Zdielať na

Súvisiace články