Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mel Gibson sa teší z novonarodeného deviateho potomka
Zdielať na

Mel Gibson sa teší z novonarodeného deviateho potomka

Hercova priateľka Rosalind Ross priviedla na svet chlapčeka menom Lars Gerard.

Americký herec a režisér Mel Gibson a Rosalind Ross majú prvé spoločné dieťa. Priateľka 61-ročného filmára porodila 20. januára v Los Angeles chlapčeka, ktorému rodičia dali meno Lars Gerard. Pre Gibsona je Lars už deviatym potomkom. Z manželstva s Robyn Moore má dcéru Hannah a šiestich synov Edwarda, Christiana, Williama, Louisa, Mila a Thomasa. Zo vzťahu s ruskou hudobníčkou Oksanou Grigorievou má sedemročnú dcéru Luciu.

Slávneho herca diváci poznajú hneď z niekoľkých obľúbených snímkov. Na konte má dva Oscary, za historický film Statočné srdce (1995), ktorý získal až päť cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Divácky úspešná a obľúbená bola aj séria štyroch filmov Smrtonostná zbraň (2,3,4). Herecky sa podpísal aj pod ďalšie snímky, napríklad Hamlet (1990), Muž bez tváre (1993), Maverick (1994), Výkupné (1996), Sprisahanie (1997), Po čom ženy túžia (2000) alebo Údolie tieňov (2002). Momentálne Gibson spolupracuje na projekte The Proffessor and the MadMan, ktorého premiéra je naplánovaná na tento rok.

Úspešná je aj jeho režijná filmografia na čele so Statočným srdcom, ktoré získalo Oscara aj ze réžiu. Na konte má aj filmy ako napríklad Muž bez tváre, Umučenie Krista (2004), Apocalypto (2006). Veľký úspech zožal aj jeho posledný režijný počin Hacksaw ridge: Zrodenie hrdinu (2016), o ktorom sa kritici vyjadrili ako o zázraku a najlepšom vojnovom filme od filmu Zachráňte vojaka Ryanredaka (1998). 

Najčítanejšie