Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Koho si v novom filme Star Wars zahrá Benicio Del Toro?
Zdielať na

Koho si v novom filme Star Wars zahrá Benicio Del Toro?

Zdroj: SITA/AP/Matt Sayles

Fanúšikovia filmovej série Star Wars s obľubou vymýšľajú rôzne konšpiračné teórie ohľadom viacerých otáznikov v jej pokračovaní. Jednou z najväčších záhad je práve postava Benicia Del Tora.

Tohtoročná premiéra pokračovania filmu Star Wars, The Last Jedi je z veľkej časti ešte stále zahalená rúškom tajomstva. Postupne sa však začínajú vynárať na povrch rôzne špekulácie a fanúšikov tejto populárnej série dráždi príliš veľa nezodpovedaných otázok. Jedna z najväčších záhad sa týka známeho herca Benicia Del Tora, pretože ešte stále nie je jasné, akú postavu si vo filme vlastne zahrá. Na povrch ale vyplávala nová teória, ktorá sa objavila na fanúšikovskom portáli Reddit. Ak sa táto teória potvrdí, mohlo by to mať dosť zaujímavý vplyv na celú filmovú sériu a možno by dokonca prinútil fanúšikov, aby venovali viac pozornosti animovanej sérii Star Wars Rebel. Jeden z fanúšikov, známy pod menom „Dart-Hodor“, vymyslel celkom solídnu teóriu o tom, koho si vo filme zahrá Del Toro.

Jeden z najväčších otáznikov už od samotného počiatku série je práve otázka Reyinho pôvodu. Hlavne odvtedy, čo sa J. J. Abrams, režisér The Force Awakens, pár rokov dozadu zmieňoval o tom, že Reyine a Finnove priezviská boli doteraz úmyselne zamlčané. Mnohí fanúšikovia teraz preto veria, že tak ako Luke Skywalker (Mark Hamill) v Empire Strikes Back zistil, že jeho otcom je Darth Vader, tak v The Last Jedi dôjde k odhaleniu Reyiných rodičov. A ním by podľa Dart-Hodora nemôže byť nik iný ako Ezra Bridger, charakter nahovorený Taylorom Grayom v animovanej sérii Star Wars Rebels. Podľa neho totiž Rebels budú končiť práve tým, že sa Ezra pridá do Lukovej novej Jedi Akadémie, čo by umožnilo tvorcom plynulo na to nadviazať. Na vierohodnosti tejto teórie pridáva aj fakt, že Benicio Del Toro je v podobnom veku ako Ezrova postava. Star Wars Rebels vyšli asi päť rokov pred dielom A New Hope, čo by mohlo znamenať, že Ezra by počas The Last Jedi mohol mať približne 51 rokov, čo korešponduje s vekom herca. Dart-Hodor nezostal však iba pri teórii týkajúcej sa Benicia Del Tora. Stále totiž nie je jasné, prečo Rey zostala na planéte Jakku sama. Tento skalný fanúšik predpokladá, že Ezra padne na temnú stranu, spojí sily so Snokeom a spolu začnú manipulovať Jedi Akadémiu. Ak by sa táto predpoveď potvrdila, Luke by mohol Rey ukryť pred jej otcom a Ezra v rámci odplaty spolu s Kylom Renom akadémiu zničia, Luke utečie a Ezra tak nebude tušiť, kde sa jeho dcéra ukrýva.

Ak by sa však táto nová teória o Ezrovi Bridgerovi potvrdila, stále neodhaľuje informáciu o Reyinej matke, dokonca ani len to, či by ňou mohla byť jedna z hrdiniek zo Star Wars Rebels. Jediné, čo vieme naisto je, že niekto opustil Rey, ktorá zostala na Jakku, s „junkbossom“ Unkarom Pluttom (Simon Pegg), ktorý nad ňou skryto bdie v medziobdobí počas udalostí Star Wars: The Force Awakens. Predpokladá sa, že prvý trailer pre diel The Last Jedi uzrie svetlo sveta počas Star Wars Celebration v apríli a fanúšikovia si tak vďaka nemu budú môcť objasniť viacero otáznikov.

Najčítanejšie