Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jigsaw znovu na plátnach! Aká bude jeho úloha vo filme?
Zdielať na

Jigsaw znovu na plátnach! Aká bude jeho úloha vo filme?

Jigsaw je spať! Áno, je potvrdené, že Tobin Bell bude znovu hrať svoju rolu známeho sériového vraha v tohtoročnej Halloweenskej premiére Saw: Legacy. Netreba však očakávať, že bude vo filme dominovať, jeho postava bude s najväčšou pravdepodobnosťou výrazne limitovaná.

V rámci hororového žánru sa Saw, ktorý uzrel svetlo sveta prvýkrát pred 14timi rokmi, považoval za priekopnícky film. Následne sa zrodilo ďaľších 6 filmov tejto mimoriadne úspešnej série, ktorej ságu ukončili autori v roku 2010. Počas halloweenskej noci sa mohli každý rok fanúšikovia tešiť z dalšieho filmového pokračovania z dielne Saw. Platí to aj tento rok, pretože 27. októbra sa na plátno znovu táto ikonická séria vráti.

Bloody Disgusting prináša exkluzívne detaily ohľadom príbehu. Potvrdili, že Tobin Bell zo svojho povestného hrobu opätovne vylezie minimálne ešte jedenkrát, aby znovu mohol trýzniť zopár individuií, ktoré si to zaslúžia. Doteraz bolo mnoho detailov z príbehu utajených. Objavilo sa iba zopár fotiek z nakrúcania, ktoré odhalili, že v počiatočných momentoch filmu dôjde k nejakému vykradnutiu hrobu. Vieme tiež, že sa po celom meste objaví množstvo mŕtvol, z ktorých každá z nich bola usmrtená iným spôsobom. Môže sa začať vyšetrovanie a je nutné dodať, že všetko poukazuje na Johna Kramera alias Jigsawa.

Ale ako môže byť vinníkom práve on, keď je mŕtvy už viac než dekádu? Je tu možnosť, že sú do činov zapletení jeho nasledovníci, ktorí sú odhodlaní Jigsawa zastúpiť, aby mohli dokončiť jeho poslanie. Takže aj bez väčšieho vyšetrovania niektoré indície vedú práve k niekomu, kto mal istú spojitosť s najznámejším sériovým vrahom.

Costas Mandylor i Cary Elwes, ktorí boli v minulých rokoch obaja predstavení ako Kramerovi nasledovníci, sa v Legacy vrátia opäť na scénu. Nové obsadenie taktiež zahŕňa mená akými sú Mandela Van Peebles, Hannah Anderson, Laura Vandervoort, Brittany Allen, Callum Keith Rennie, Matt Passmore, Hannah Emily Andreson, Josiah Black, Shaquan Lewis, Michael Bolsvert a James Gomez.

Réžie posledného dielu zo série Saw sa ujali The Spierig brothers, Peter a Michael, ktorí sú známi predovšetkým z kultových projektov ako Undead, Daybreakers a Predestination. Scenára sa chopili Josh Stolberg a Pete Goldfinger. Saw 8 je aktuálne v post-produkcii. Šušká sa, že naspäť v hre je Jon Cor‘s Ryan, ktorého fanúšikovia poznajú z posledného dielu, z roku 2010 Saw 3D. Autori prednedávnom odhalili v jednom filmovom komentári, že to boli práve Ryan s Bradom, ktorí mali na sebe prasačie masky na konci siedmej časti, čo vedie k špekulácii, že by mohlo ísť práve o túto dvojicu, ktorá vykopala Jigsawov hrob. Jigsaw zomrel už v tretej časti, ale objavoval sa i vo flashbackoch v ďalších filmoch tejto série. S Tobinom Bellom, ktorý je späť, sa zdá, že sa fanúšikovia môžu tešiť na ďalšie flashbacky. Alebo je možné, žeby mal Jigsaw dvojičku? Ale to by nespravili...či?

Najčítanejšie