Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Johnny Depp sa už čoskoro vráti ako kapitán Jack Sparrow. Týchto 13 faktov ste o ňom určite nevedeli;)
Zdielať na

Johnny Depp sa už čoskoro vráti ako kapitán Jack Sparrow. Týchto 13 faktov ste o ňom určite nevedeli;)

Zdroj: Disney

Legendárny a krásne excentrický herec oslavuje 54. narodeniny až 9. júna, no my sme si pripravili krátky špeciál o ňom už teraz. Pri príležitosti jeho najnovšieho filmu: Piráti z Karibiku - Salazarova pomsta, v ktorom stvárňuje už po piaty raz žoviálneho piráta Jacka, sme o ňom zistili mnoho pikošiek. Vedeli ste napríklad, že Johnny má strach z...?

1. Johnny nedokončil strednú školu, pretože sa rozhodol vydať na hudobnú dráhu. Do Los Angeles sa presťahoval s úmyslom stať sa rockovou hviezdou, no uspel ako herec. Hudbe sa venuje dodnes. Podieľal sa dokonca aj na albume Oasis, Be Here Now. 

Getty

Má vlastnú skupinu Hollywood Vampires. Jej členmi sú aj Alice Cooper a Joe Perry.

Facebook

2. Jeho najlepším kamarátom už od čias hereckých začiatkov je Nicholas Cage. Keď Johnny v Hollywoode iba začínal, Cage mu 'požičal' vlastného agenta. A ten ho dostal do seriálu 21 Jump Street.

Getty

3. S režisérom Timom Burtonom spolupracovali doteraz na ôsmich filmoch. Napriek tomu, že Johnny je veľmi úspešný herec, zatiaľ ešte nezískal Oscara!

Facebook

4. Vlastní neslávne slávny klub Viper Room v Los Angeles. Pred jeho bránami skonal na predávkovanie v roku 1993 Johnnyho najlepší kamarát, herecký idol, River Phoenix.

5. Bojí sa klaunov.

6.  cherokeeský, nemecký a írsky pôvod.

7. Johnny má veľké srdce: keď zistil, že kôň, na ktorom jazdil vo filme Ospalá diera, má byť po ukončení filmovania utratený, adoptoval si ho!

Profimedia

8. Matilde, dcére Heatha Ledgera, založil, spoločne s Judom Lawom a Colinom Farrellom fond, aby nemala v budúcnosti finančné problémy.

9. Má mnoho tetovaní, tým najslávnejším je WINONA FOREVER. Venoval ho vtedajšej snúbenici, Winone Ryder, no keď sa rozišli, nechal ho upraviť na: WINO FOREVER.

10. Johnny je veľký romantik. Bol zasnúbený mnohokrát, no ženatý bol iba dvakrát. S herečkami Amber Heard a Lori Anne Wilson.

Getty

11. Citlivá duša. V roku 1978 sa jeho rodičia rozviedli a Johnny ako dieťa v dôsledku stresu, riešenia rodinných problémov a vlastnej neistoty trpel sebapoškodzovaním. Na ľavej ruke má osem jaziev.

12. Herec má však aj temnú stránku! Údajne je veľmi prchký. V roku 1994 ho zatkla a vypočúvala polícia, pretože údajne spôsobil vážne škody v hotelovom apartmáne v New York City. Dôvodom, prečo začal demolovať nábytok v izbe, mala byť hádka medzi ním a jeho snúbenicou Kate Moss.

Getty

13. Johnny si do kufra vždy pribalí aj kostým Jacka Sparrowa. Bez ohlásenia potom navštevuje detských pacientov v nemocniciach. Robí tak na znak vďaky, že jeho dcéra Lily-Rose prežila v roku 2007 ťažký zápal mozgových blán. Dievčatko bolo vtedy dlhodobo hospitalizované v londýnskej nemocnici a Johnny to psychicky znášal veľmi ťažko.   

Facebook

Johnnyho si v Pirátoch z Karibiku budeme môcť opäť vychutnať už čoskoro, 25. mája:

Súvisiace články

Najčítanejšie