Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kedysi veľké hviezdy seriálu Sex v meste a kde sú teraz?
Zdielať na
Fenomény

Kedysi veľké hviezdy seriálu Sex v meste a kde sú teraz?

Zdroj: profimedia

Ach áno, to boli časy! Pár rokov pred nástupom pána Greya na scénu sme mali Sex v meste. Škandalózny, vtipný a najmä originálny televízny produkt, od ktorého sme boli tak trochu závislé.

Veď si rozumieme;) Pri zašumení titulného názvu na obrazovkách mnohé z nás vzrušením nedýchali. Carriino biele tutu, autobus, mláka...a už sme boli nalepené pred telkou. Aký módny úlet bude mať Carrie oblečený dnes? Akú nezabudnuteľnú hlášku vystrelí Samantha a s akými čudákmi pôjdu naše štyri kočky na rande tentoraz? Nič pre tie prudérne medzi nami, no ruku na srdce, občas sme sa červenali všetky.

Sex v meste bol kult rokov 1998-2004 a tým pozornejším z nás neunikol ani fakt, že sa v ňom mihlo mnoho začínajúcich hviezdičiek, z ktorých sú dnes veľké hviezdy. Postrehli ste napríklad Bradleyho Coopera, Justina Therouxa, Kat Dennings či Vinca Vaughna? Seriál pozostával zo šiestich sérií, 94 častí a mal milióny verných fanúšikov po celom svete. Tie si od Candance Bushnell napokon vyžiadali ešte dva SATC filmy, ktoré mali v kinách skvelé tržby a zazvonil zvonec.

Sex v meste

Sex v meste

profimedia.sk

Kde sú štyri dámy teraz? Akým projektom sa venujú? 

SARAH JESSICA PARKER

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

profimedia.sk

​V seriáli nám určovala trendy v obliekaní aj vyzliekaní. Jej zvláštny vzťah s pánom Božským, super luxusné nákupy a boho chic bytík na Bleecker street sme zbožňovali. SJP však nemá s rozhadzovačnou, ľahkovážnou a dobrodružnou Carrie nič spoločné. Sarah sa nikdy netajila, že je z chudobných pomerov a to z nej urobilo tvrdú biznismenku. V nadväznosti na Carrinu seriálovú postavu a jej štýl sa sama stala módnou ikonou. A to krásne speňažila. Bez váhania uzatvorila miliónové zmluvy s GAPom, TARGETom a dokonca má vlastnú líniu dámskej obuvi. Je pravidelnou účastníčkou MET Gala a na večeru k nej chodí newyorská módna smotánka na čele s jej vládkyňou Annou Wintour. Sarah bola taktiež hybnou silou a producentkou dvoch filmových pokračovaní SATC a údajne si vydupala aj vyššie percentá zo zisku než mali jej tri kamošky. Sarah natočila niekoľko pomerne úspešných filmov, prevažne ľahkých komédií a momentálne ju na obrazovkách môžeme vidieť v seriáli Divorce.

KIM CATRALL

Kim Catrall

Kim Catrall

profimedia.sk

Amazonka s neukojiteľným sexuálnym apetítom a slovníkom dlaždiča. PR agentka s úžasným šatníkom, luxusným apartmánom a zbierkou divokých sexuálnych eskapád. To bola Samantha. To správne korenie seriálu. Jej postava jej vyniesla jeden Zlatý glóbus a 5 nominácií na Emmy. Dnes sa táto bývalá diablica sústreďuje najmä na divadelnú produkciu a žala úspechy v divadelných predstaveniach ako Private Lives, Antony & Cleopatra a Sweet Bird of Youth.

CYNTHIA NIXON

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

profimedia.sk

Emancipovaná právnička v seriáli, sa v súkromí sústredila najmä na rodičovské povinnosti, boj s rakovinou (ktorý úspešne vyhrala) a za práva homosexuálov (Cynthia je lesbička). V televízii účinkuje sporadicky. Vidieť ste ju mohli najmä v The Big C, Hannibal alebo Killing Reagan. Hrala taktiež na Broadwayi a vo filme sa naposledy predstavila v 2016 v úlohe Emily Dickinson v snímke A Quiet Passion.

KRISTIN DAVIS

Kristin Davis

Kristin Davis

profimedia

Milá, distingvovaná a z nóbl pomerov. To bola konzervatívna Charlotte. Jej perlové náhrdelníky, kašmírové svetríky a zhrozený pohľad na Samanthu si dodnes dobre pamätáme. Kristin sa hereckej kariére venuje sporadicky, úspešne účinkovala v divadelných produkciách na Broadway a West Ende. Je producentkou a vychováva dcérku Gemmu.

Zdielať na

Najčítanejšie