Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Toto ste asi netušili: 5 osobností, ktoré boli už ako deti závislé od drog!
Zdielať na

Toto ste asi netušili: 5 osobností, ktoré boli už ako deti závislé od drog!

Zdroj: Instagram

Smutné osudy slávnych, ktoré končia šťastne, ale aj smrťou...

Hollywoodské hviezdy sú zvyknuté tráviť veľa času v centre pozornosti a to ako na obrazovke, tak aj v osobnom živote. Ľudia však často zabúdajú, že herci sú tiež ľudia a rovnako môžu podľahnúť rôznym závislostiam. Niektorí ale podľahli týmto nešvárom už vo veľmi nízkom veku a celý svoj život bojujú proti svojmu zlému návyku.

Robert Downey Junior: 8 ročný

ROBERT DOWNEY JR.

ROBERT DOWNEY JR.

Getty

​Od návyku k Avengerom - Robert Downey Jr. je príkladom a dáva nádej každému, kto bojuje so závislosťou.

Narodil sa priamo v Hollywoode. Keď mal 8 rokov jeho otec mu predstavil marihuanu. Zdieľanie drog medzi otcom a synom odvtedy pokračovalo niekoľko rokov: "Vždy sme mali doma plno trávy a koksu. Otec sa mi tak pokúšal vyjadriť svoju lásku jediným spôsobom, aký poznal."

Keď mal 17 rokov, opustil školu a odišiel do New Yorku, kde jeho užívanie drog pokračovalo. Závislý bol  teda aj v období,  keď prerazil vo filme Feťáci"Až do tohto filmu som drogoval po práci aj cez víkendy. To sa však zmenilo po nakrútení snímky Feťáci. Táto filmová rola mi otvorila oči. Hral som samého seba."

V roku 1988 prvýkrát absolvoval odvykačku. Napriek svojmu úspechu v nasledujúcich rokoch, jeho osobný život sa pre drogy rozpadával. V roku 1996 ho zastavili policajti za jazdu pod vplyvom, pričom mal v aute heroín, kokaín a zbraň.

Až v roku 1999, keď ho odsúdili na 36 mesiacov väzenia, sa začala jeho cesta k vykúpeniu.

Mark Wahlberg: 13 ročný

​Markovi rodičia sa rozviedli, keď mal 11 rokov a jeho matka ho obviňovala za svoje vlastné emocionálne zanedbávanie.

V štrnástich rokoch Mark opustil školu a začal sa živiť krádežami a predajom drog. Tvrdí, že vtedy sa stal závislým od kokaínu. O dva roky neskôr ho uväznili za to, že napadol muža priamo na ulici kovovým hákom, na čo následne oslepol. Po tom, čo strávil 45 dní vo väznici, 16 ročný Mark prehodnotil svoj život a k drogám sa viac nevrátil.

Drew Barrymore: 9 ročná

SITA

​Hviezda filmu Charlieho anjeli nemala vždy závideniahodný život. Jej otec, John, bol v období, keď Drew vyrastala alkoholikom.

Sláva prišla s filmom E.T. Mimozemšťan, keď mala len 7 rokov a istá nestálosť v jej živote sa prejavila, keď požiadala režiséra Stevena Spielberga, aby sa stal jej kmotrom. Prijal.

Drew mala 9 rokov, keď sa jej rodičia rozviedli. Jej matka ju začala brávať do nočných klubov a to až 5 krát týždenne. Tu sa mladá dievčina zoznámila s drogami. Keď mala len 13 rokov, odišla na liečenie: "Nebolo to žiadne hollywoodské liečenie v štýle 30 dní na pláži v Malibu. Prisahám Bohu, že to bolo presne to, čo som potrebovala. Do tej doby som nemala nič iné ako slobodu, párty a robila som, čo som chcela."

V štrnástich rokoch legálne opustila svojich rodičov a odsťahovala sa. Dnes je vydatá už po tretí raz a má dve deti.

Cory Monteith: 12 ročný

 Cory Monteith

Cory Monteith

Isifa

​Hviezda seriálu Glee, Cory Monteith, začal mať problém s drogami a alkoholom, keď mal len 12 rokov.

Navštevoval 16 rôznych škôl, vrátane alternatívnych programov pre problematické deti, ešte predtým než mal 16 rokov. Drogy sa uňho stali vážnym problémom, keď pripustil, že užíva "čokoľvek a všetko, no najmä čo najviac".

Na liečenie išiel ako 19 ročný: "Odbil som si čas v liečebni, ale potom som sa vrátil presne k tomu, čo som robil predtým."

Bod zlomu v jeho živote prišiel, keď ho prichytili pri okrádaní člena rodiny a mohol si zvoliť, či vyhľadá pomoc alebo pôjde do väzenia: "Zmenil som celý svoj život. Presťahoval som sa do iného mesta, aby som žil s priateľkou mojej matky, ktorá si tiež odvykala od drog a rozhodol som sa, že sa naučím, ako sa mám správať."

Chvíľu zostal čistý, ale v marci 2013 sa znova vrátil na liečenie. V júli toho istého roku zomrel ako 31-ročný na predávkovanie alkoholom a heroínom.

Daniel Radcliffe: 20 ročný

Daniel Radcliffena premiére nového filmu

Daniel Radcliffena premiére nového filmu

​Priznáva, že niekedy sa objavil na natáčaní filmov o Harrym Potterovi pod vplyvom ešte z predošlej noci. Alkohol vraj používal ako nástroj na vyrovnanie sa s tlakom z rýchlej slávy a hroziaceho potenciálneho zlyhania: "Žil som v neustálom strachu z toho, koho by som mohol stretnúť, čo by som im povedal, čo by som s nimi robil, a tak som radšej zostal doma aj niekoľko dní sám a pil som. Bolo to patetické, nebol som to ja. Rád sa zabávam, som zdvorilý a toto ma zmenilo na hrubého a nudného človeka."

Pripúšťa, že počas nakrúcania filmu Harry Potter a Polovičný princ pil veľmi veľa.

Po natočení posledného filmu o Harrym Potterovi prestal nadobro piť, pretože pitie na verejnosti bolo pre neho priveľmi rizikové a strácal prehľad o tom, kým je: "Je to pekné, o alkohole sotva premýšľam." Ale pripustil, že odvtedy mal aj recidívu.

"Nemôžem vám povedať, aký som, keď som opitý, pretože si to nepamätám. Myslím si, že som skvelý, pokým som pri vedomí. Lenže neskôr sa musia o mňa ľudia starať a ja sa zobúdzam pri 20 esemeskách typu: Kde si? Kámo, si v poriadku? Zmením sa, keď pijem. Som jedným z tých ľudí, ktorí sa menia."

Prekvapil vás niektorí z týchto príbehov? Napíšte nám, čo vás zaskočilo!

Najčítanejšie