Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Aké výhody môže mať v Hollywoode rozvod po desiatich rokoch?
Zdielať na
Fenomény

Aké výhody môže mať v Hollywoode rozvod po desiatich rokoch?

Zdroj: foxnews.com

Mnohé hollywoodske manželstvá nevydržia dlhšie ako pár rokov. Nasledujú súdy o majetok a deti. Ak však v Kalifornii vydržíte byť manželmi viac ako desať rokov, pre niektorých ziskuchtivých ľudí to môže byť veľmi výnosné.

V štáte Kalifornia, kde žije väčšina hviezd, platí jeden zaujímavý zákon, ktorý prikazuje, že ak sa manželia rozídu po desiatich rokoch, ten z páru, ktorý zarába menej, má automatický nárok na podporu. Prečo je to tak? Aby sa udržal životný štandard, na ktorý bol chudobnejší partner zvyknutý počas manželstva so svojou bohatšou polovičkou.

bravotv.com

Po rozvode je na tom najlepšie tá polovička, ktorej majetok je menší a navyše dostane do opatery deti, ktoré sa narodili počas manželstva. Vo väčšine prípadov je to manželka. Z čistej vypočítavosti preto môžu vzniknúť umelo predlžované manželstvá. Existujú aj konkrétne príklady celebrít, ktoré vyslovene čakali na desiate výročie svadby.

Jennifer Garner podala žiadosť o rozvod len deň po oslave desiateho výročia svadby s Benom Affleckom, ktorého majetok sa odhaduje na 105 miliónov dolárov. Jennifer je v tomto prípade menej majetná, s celkovým vlastníctvom 60 miliónov. Navyše požiadala o starostlivosť o ich tri deti.

Bývalý pár nemá podpísanú predmanželskú zmluvu. To znamená, že ak dostane do opatery deti Jennifer, môže tento rozvod Bena vyjsť naozaj draho. Jeden z dôvodov prečo sa rozviedli bol aj Benov alkoholizmus, ku ktorému sa sám priznal. Tento stav však musel pretrvávať už dlhší čas, aj preto dátum podania návrhu na rozvod hádže na Jennifer zlé svetlo.

thedailybeast.com

Faktom však ostáva, že nie stále sa dá spoľahnúť na „desaťročný“ zákon. Všetko nakoniec záleží od súdu, jednotlivom prípade a sile vyjednávania medzi právnikmi počas rozvodového konania.

Autorka: Lucia Harbuľáková

Zdielať na

Najčítanejšie