Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Herci na začiatku svojej kariéry a ich prelomové úlohy
Zdielať na

Herci na začiatku svojej kariéry a ich prelomové úlohy

V niektorých starších filmoch by ste mladučké hviezdy vôbec nespoznali, no práve to boli snímky, ktoré odštartovali ich kariéru.

Felicity Jones

Felicity sa na televíznych obrazovkách objavila už v roku 1998 vo filme The Treasure Seekers. Jej prelomová úloha prišla v roku 2014 vo filme Teória všetkého, za ktorú bola nominovaná aj na Oscara. Vidieť sme ju mohli tiež ako jednu z hlavných úloh v snímke Rouge One: Star Wars Story a po boku Toma Hanksa vo filme Inferno. 

​Bruce Willis

Bruce rozbehol svoju kariéru v roku 1980 a 8 rokov na to prišla rola vo filme Smrtonostná pasca, ktorá ho dostala na vrchol. Začínal však v seriáli Mesačný svit, ktorý sa vysielal 5 rokov a Bruce si v ňom zahral súkromného detektíva.

Jake Gyllenhaal

Tento 37-ročný herec má na svoj vek za sebou už množstvo úspešných filmov, medzi ktoré patrí aj jeho prelomová úloha Donnieho Darka. Jake však začal už ako 11-ročný. Nominovaný na Oscara bol za svoj najúspešnejší film Skrotená hora.

​Willem Dafoe 

S vyše stovkou filmov na konte je Willem ozajstnou legendou Hollywoodu. Hrať vo filmoch začal v roku 1980 a za svoju kariéru bol nominovaný na troch Oscarov, naposledy za alternatívny film The Florida Project. 

​Daniel Craig

Jeden z najznámejších britských hercov, známy aj ako James Bond, začal svoju hereckú kariéru v divadle, no v roku 1992 prešiel k filmu v snímke The Power of One. Za tie roky sa takmer vôbec nezmenil!

​Reese Witherspoon

Oscarová Reese začala svoju kariéru ako 15-ročná vo filme The Man in the Moon, kde mnohých očarila svojím talentom. Napriek tomu, že je ešte relatívne mladá a stále veľmi žiadaná, stihla natočiť už takmer 60 filmov. 

​Kirsten Dunst

Kirsten sa dostala do povedomia v roku 1994 filmom Interview s upírom, v ktorom hrala po boku najväčších hviezd 90. rokov - Brada Pitta a Toma Cruisa. Veľký úspech zaznamenala aj vďaka kontroverznému režisérovi Lars von Trierovi a jeho filmu Melancholia. ​

​Ryan Gosling

Ryan začínal v Mickeyho klube, mnohí však nevedia, že si zahral aj Herkula v seriáli Young Hercules, ktorý však na televíznych obrazovkách vydržal len jednú sériu. Vtedy mal 18 rokov. 

​Helena Bonham Carter 

V roku 1985 hrala Helena vo filme Izba s vyhliadkou, čo ju dostalo do povedomia divákov a jej kariéra sa mohla začať. Počas svojho života si vytvorila imidž zvláštnej herečky, ktorá sa vie vžiť do rôznych úloh. Medzi jej najznámejšie filmy patria Klub bitkárov, Bedári a Kráľová reč. 

​Tom Cruise 

Tomova kariéra začala filmom Outsideri od režiséra Francisa F. Coppolu. O tri roky neskôr prišla jeho prelomová úloha v snímke Top Gun. Ako už dobre vieme, prepracoval sa až medzi najlepšie zarábajúcich hercov súčasnosti. 

Najčítanejšie