Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Títo herci takmer ukradli svojim kolegom ich ikonické úlohy!
Zdielať na

Títo herci takmer ukradli svojim kolegom ich ikonické úlohy!

Nie vždy sa stane, že úlohy, ktoré preslávili hercov alebo herečky im boli pôvodne súdené. Prečítajte si, aký dokáže byť život filmovej hviezdy nevyspytateľný. V ktorých filmoch sa mali objaviť úplne iní herci?

James Bond: Casino Royale

Verili by ste, že Jamesa Bonda takmer stvárnil herec austrálskeho pôvodu - Hugh Jackman? Ten dokonca rokoval s tvorcami, no úlohu nakoniec neprijal, pretože mu nechceli povedať, čo sa bude s jeho postavou diať v ďalších dieloch. Túto rolu potom ponúkli Danielovi Craigovi.

Chicago​

Charlize Theron nemala problém otvorene porozprávať o tom, aké to bolo, keď ju vo filme Chicago nahradila Renée Zellweger. "Chvíľu som bola súčasťou filmu Chicago. Naozaj som tú úlohu chcela. Tancovala som celý svoj život a bola to pre mňa skutočná nostalgia, ale vyhodili ma. Režisér ma vyhodil. Bola som z toho vážne smutná. Myslela som si, že ten film mám a potom ma odkopli. K projektu pridelili režiséra, ktorý si ma ihneď vybral, no potom ho vymenili a ten druhý režisér sa ma zbavil. Povedal, že so mnou nechce robiť. Chcela som rolu Renée, ktorá mimochodom odviedla výbornú prácu, takže jej úprimne závidím. Videla som ten film veľakrát a myslím si, že každý bol v ňom skvelý," povedala Charlize.

​Na pokraji slávy

Meno Russell Hammond vám možno nič nehovorí, no vo filme Na pokraji slávy si zahral jedného člena rockovej kapely. Jeho úloha však bola určená pre Brada Pitta, ktorý dokonca natočil pár scén, no s natáčaním skončil pre nezhody s režisérom a scenáristom Cameronom Croweom. Ten pritom písal túto úlohu priamo pre Brada.

​La La Land

Na hlavné postavy tohto filmu zvažovali Emmu Watson a Millesa Tellera. Prípravy trvali 6 rokov a režisér Damien Chazelle priznal, že pôvodne tam Ryan Gosling ani Emma Stone vôbec nemali hrať. Emma Watson si namiesto La La Landu vybrala iný muzikál - Kráska a zviera. Milles sa skoro pre La La Land vzdal úlohy vo filme Vojnoví psi, keď mu jeho agent zavolal, že s ním Damien už viac nepočíta, pretože si myslí, že tam nepasuje.

​Terapia láskou

Jennifer Lawrence síce v roku 2012 získala Oscara za svoj výkon v tomto filme, no pôvodne sa tam ani nemala objaviť. Prvou voľbou producenta Harveyho Weinsteina bola Anne Hathaway, ktorá však na filme nechcela pracovať pre nezrovnalosti s režisérom. Anne si však ten rok odniesla Oscara za muzikál Bedári.

​Krstný otec

Al Pacino je Michael Corleone. To je fakt, ktorý vie každý fanúšik trilógie Krstný otec. Zo začiatku však do úlohy obsadili Jacka Nicholsona, ktorý neskôr opustil tento film, pretože si myslel, že sa do tejto úlohy nehodí. "Vtedy som veril, že Indiáni by mali hrať Indiánov a Taliani zase Talianov. Bolo veľa hercov, ktorí mohli hrať Michaela Corleoneho vrátane mňa, ale Al Pacino bol Michael Corleone," povedal Jack.

​Forrest Gump

John Travolta ako Forrest? Takmer sa to stalo skutočnosťou, no John sa tejto úlohy vzdal, čo považuje za najväčšiu chybu vo svojom živote, no napriek tomu nemá čo ľutovať. Film Forrest Gump odmietol pre ďalšiu ikonickú úlohu v snímke Pulp Fiction. Dokonca s Tomom Hanksom aj súperili o to, ktorý si domov odnesie Oscara. Ako dobre vieme, vyhral Tom.

​Titanic

V roku 1997 sa Kate Winslet stala hviezdou práve vďaka tomuto filmu, pričom to tak vôbec nemuselo byť. Pri výbere sa rozhodovali medzi ňou a Gwyneth Paltrow.

Titanic

Titanic

Paramount Pictures

​Zamilovaný Shakespeare

Karta sa obrátila v roku 1998, kedy bola Kate Winslet prvou voľbou tvorcov do filmu Zamilovaný Shakespeare. Rolu však odmietla, pretože chcela pracovať viac na nezávislých filmoch. Gwyneth Paltrow nakoniec získala za túto úlohu Oscara a tak môže ďakovať Kate za jej rozhodnutie.

Najčítanejšie