Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
10 skutočných miest, kde sa nakrúcali vaše obľúbené filmy!
Zdielať na

10 skutočných miest, kde sa nakrúcali vaše obľúbené filmy!

Zdroj: www.shared.com

Hollywood nepoužíva na natáčanie vždy len ateliéry. Na niektoré miesta, ktoré poznáte z filmov sa môžete skutočne pozrieť.

Ak ste fanúšik filmu alebo by ste sa radi pozreli na lokácie z vašich obľúbených filmov, tak si prezrite tento zoznam desiatich miest, kde vznikli kultové snímky.

  1. Truman Show

www.shared.com

​Miesto: Seaside, Florida

Komédia z roku 1998, v ktorej zažiaril v hlavnej úlohe Jim Carrey patrí medzi obľúbené filmy mnohých divákov. Zaujímavé je, že miesto, z ktorého bol Trumanov život vysielaný do celého sveta, v skutočnosti nie je ostrovom.

  1. Krotitelia duchov

www.shared.com

Miesto: 14 North Moore St., Tribeca, New York

Vo filme Krotitelia duchov z roku 1984 si pre svoju centrálu vybrali zaprášenú požiarnu budovu. V skutočnosti je táto stanica plne funkčná. To, čo mnohí ľudia nevedia je, že interiéry nakrúcali v Los Angeles na inej hasičskej stanici s názvom Požiarna stanica # 23. Požiarnu stanicu v LA vyradili z prevádzky v roku 1960 a premenili na historickú kultúrnu pamiatku.

  1. Forrest Gump

www.shared.com

​Miesto: Chippewa Square, Savannah, Georgia

Lavičku, na ktorej sedel legendárny Forrest Gump a rozprával svoj životný príbeh, filmári umelo vytvorili. Neskôr bola presunutá do historického múzea v meste Savannah. Na námestí Chippewa však nájdete miesto, kde sa táto scéna natáčala. Ak chcete vidieť skutočnú filmovú lavičku a vyfotografovať sa s kufríkom, môžete navštíviť múzeum.

  1. Dobrý Will Hunting

www.shared.com

​Miesto: 658 E 8th St, # A, Boston, Massachusetts

Film z roku 1997, za ktorý dostali sošku Oscara Robin Williams, Matt Damon a Ben Affleck. Ak si nepamätáte, bolo to miesto, kde sa Will a jeho priatelia stretávali. Malá krčma na rohu ulice sa stala veľmi obľúbenou, obzvlášť po tragickom odchode Williamsa.

  1. Sám doma

www.shared.com

Miesto: 671 Lincoln Ave., Winnetka, Illinois

Tento úžasný dom z červených tehál bol miestom, kde malý Kevin nastavil všetky pasce proti banditom. Bohužiaľ, toto ikonické miesto je v skutočnosti niekým obývané, takže diváci nemôžu ísť dovnútra.

  1. Slamený vdovec

www.shared.com

​Miesto: Lexington Avenue smerom k rohu 52nd Street, New York City

V roku 1954 táto legenda vytvorila jednu z najznámejších póz na svete. Stalo sa to v scéne filmu, kde sa Monroe postavila na mriežku metra, keď počula, ako sa blíži. Jej biele šaty viali vzduchom a ona si ich laškovne pridržiavala. Napriek tomu, že neexistuje žiadna konkrétna informácia o tom, o ktoré metro išlo, pravdepodobne ide o Lexington Avenue smerom na roh 52. ulice v New Yorku.

  1. Keď Harry stretol Sally

www.shared.com

​Miesto: 205 East Houston Street, New York

Pamätáte si na scénu z americkej romantickej komédie z roku 1989, kde Sally dokazuje Harrymu ako predstiera orgazmus? Tá bola natočená v skutočnej reštaurácii menom Katz Delicatessen. Keď prídete dovnútra, môžete si sadnúť za rovnaký stôl. Majú na ňom tabuľku, na ktorej je napísané: "Keď Harry stretol Sally... dúfame, že si dáte to, čo mala aj Sally!" Keby vás to zaujímalo, Sally si objednala jednoduchý morčací sendvič v bielom chlebe.

  1. Rocky

www.shared.com

​Miesto: 2600 Benjamin Franklin Pkwy, Philadelphia, Pennsylvania

Ak ste skutočným fanúšikom Rockyho Balbou, určite radi navštívite jedno z miest, na ktorom tento boxer začal svoju kariéru. Pravdepodobne si pamätajte na scénu z filmu z roku 1976, keď Sylvester Stallone beží po schodoch múzea umenia vo Philadelphii a trénuje, aby sa stal jedným z najväčších boxerov. Tieto schody pomenovali "Rocky Steps" a v blízkosti stojí bronzová socha Rockyho, ktorú daroval samotný Stallone.

  1. Hry o život: Skúška ohňom

www.shared.com

​Miesto: 265 Peachtree Center Avenue, Atlanta, Georgia

Existuje niekoľko lokácií, ako sú tie v sérii Hry o život, o ktorých ste presvedčení, že ich vytvorili len pre tento film. V skutočnosti boli Tribute Quarters a Training Center natočené v hoteli Marriott Marquis v Atlante. Tento hotel má jedno z najväčších átrií na svete a je známy svojimi krásnymi presklenými výťahmi. 

  1. Smrtonosná pasca

www.shared.com

​Miesto: 2121 Avenue Stars, Los Angeles, Kalifornia

Tento 35-podlažný, 150 metrový mrakodrap je v skutočnosti centrálou spoločnosti Twentieth Century Fox. Zaujímavé je, že väčšina filmu z roku 1988 bola natočená ešte počas výstavby. Do tejto budovy je vstup zadarmo.

 

Najčítanejšie