Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ak ste pochopili tieto filmy, môžete byť na seba hrdí! Patria totiž k tým najnáročnejším!
Zdielať na

Ak ste pochopili tieto filmy, môžete byť na seba hrdí! Patria totiž k tým najnáročnejším!

Prinášame vám filmy, ktoré diváci aj pri odchode z kina stále nechápali. Niekedy pre ich náročný scenár, inokedy jednoducho nedávali zmysel. Či už ide o jeden alebo druhý prípad, v kine sa ľudia veľmi potrápili.

Prvý kontakt 

Invázia mimozemšťanov spojená s komunikačnými problémami môže byť mätúca. Prvý kontakt je pomalý film, spoliehajúci sa na výborné herecké výkony a dokonalý scenár. Postava, ktorú stvárňuje Amy Adams sa stretáva s mimozemšťanmi, s ktorými sa pokúša komunikovať a pomaly sa naučí ich signály. Pomedzi to pozorujeme zábery na jej dcéru, ktorá zomrela. Aj napriek tomu, že si väčšina divákov myslí, že sú to zábery do minulosti, dozvedáme sa, že sa táto časť jej života ešte neodohrala. Počas filmu odhaľujeme, že jazyk, ktorým mimozemšťania rozprávajú, umožňuje prechádzať hranice času a tak mladá prekladateľka vidí, čo sa stane v budúcnosti. Väčšinu ľudí to zmiatlo a nie všetci tento zvrat vo filme pochopili.

theverge.com

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti 

Tento film patrí medzi tie, ktoré nie sú pre príliš náročného diváka. Scenár miestami jednoducho nedáva zmysel. Príliš sa v ňom riešil "Martha moment", ktorý pokazil celú snímku. Všetko, o čo Batmanovi v tom filme išlo, sa zrušilo v momente, keď zistil, že Supermanova matka na Zemi sa tiež volá Martha. To nám vôbec nepripadá ako niečo, čo dokáže obmäkčiť superhrdinu, akým Batman nepochybne má byť. Toto všetko dopĺňa v čase cestujúci Flash, postava, ktorú nikto z nás predtým nepoznal. Celý príbeh pôsobí nelogicky, najmä ak ste z tých fanúšikov, ktorým záleží aj na príbehu. 

filmschoolrejects.com

Prometheus 

Prequel k filmu Votrelec dokáže zmiasť nejedného diváka. Veľa ľudí sa až hnevalo, ako tento príbeh skončil. Snímka je priam až čudná a neuspokojivá. Pre mnohých divákov nie je na konci žiadne prekvapenie a zdá sa, že ide len o získanie peňazí z tejto franšízy. Žiaľ, ako prequel tento film nefunguje vôbec. 

imdb.com

Osudový dotyk 

Tento film je jednoducho nelogický a vždy keď sa nad tým zamyslíte, zamotáte sa do toho ešte viac. Postava, ktorú stvárňuje Ashton Kutcher sa snaží zmeniť okamžiky, ktoré formovali jeho život a ukáže sa, že sa stali ešte horšími. Príbeh má v sebe veľa medzier a celkovo nedáva zmysel.

tasteofcinema.com

Dokonalý trik 

Snímka Christopehera Nolana o dvoch súperiacich kúzelníkoch je nepochybne majstrovským dielom. Vyžaduje si však veľa pozornosti. Na konci sa ukáže, že Christian Bale hral po celý čas dve rôzne postavy a jeho večný súper, ktorého stvárňoval Hugh Jackman, sa dokázal naklonovať vďaka vynálezcovi Teslovi. Jeho klony sú jeho presné kópie, ktoré prežívajú rovnaké pocity a majú rovnaké myšlienky ako on a zomierajú pre to, aby si mohol užiť vytúžený potlesk. 

movdb.co

Atlas mrakov

Súrodenci Wachowski sú známi svojou neobmedzenou predstavivosťou. Vo filme Atlas mrakov nám ukazujú na prvý pohľad šesť navzájom nesúvisiacich príbehov. Mnohí sa snažili tieto príbehy spojiť logicky, no jediné, čo ich spája sú reinkarnované postavy, ktoré sa v nich objavujú. Táto snímka však nemá byť logická, ale emotívna, čo sa jej v končenom dôsledku darí. 

criticsatlarge.ca

Najčítanejšie