Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Toto je 8 klamstiev, ktoré sa dostali do filmu Bohemian Rhapsody!
Zdielať na

Toto je 8 klamstiev, ktoré sa dostali do filmu Bohemian Rhapsody!

Nakrútiť film zachytávajúci život kapely je náročné. Najmä, ak fanúšikovia dávajú v snímke pozor na každý detail. Čo všetko bolo v snímke Bohemian Rhapsody inak, než v skutočnom živote?

1. Založenie kapely

Vo filme mladý Farrokh Bulsara, ktorý si neskôr zmenil meno na Freddieho Mercuryho, ide za gitaristom Brianom Mayom a bubeníkom Rogerom Taylorom. Tí sa práve dozvedeli, že ich kapelu Smile opúšťa spevák. Farrokh im zaspieva a oni ho okamžite vezmú do kapely. V skutočnosti Farrokh, Brian a Roger boli spolubývajúci, tak to pre nich bola prirodzená voľba.

ew.com

2. Ray Foster

Mike Myers hrá manažéra Raya Fostera, ktorý bol proti tomu, aby Queen vypustili pesničku Bohemian Rhapsody do éteru. V skutočnosti je táto postava zložená z mnohých hudobných manažérov, ktorí túto pesničku odmietli. "Nikto nikdy nebude počúvať Bohemian Rhapsody v aute," povedal vo filme Ray Foster. Bola to narážka na Myersovú slávnu scénu v snímke Waynov svet.

3. Vyhadzov Johna Reida

John Reid bol manažér skupiny od roku 1975 do roku 1978. Vo filme je Reid dramatický vyhodený po tom, čo Freddieho blízky priateľ zmanipuluje Reida. Táto scéna sa odohráva na začiatku 80. rokov, čo znamená, že v skutočnosti už Reid so skupinou nespolupracoval. Navyše sa s kapelou rozišiel v dobrom.

4. Paul Prenter

Paul je vo filme zobrazovaný ako záporná postava, ktorá stála za niektorými hádkami medzi Freddiem a zvyškom kapely. Vo filme Freddie vyhodil Paula po tom, čo zistil, že mu nepovedal o koncerte Live Aid. Bolo to však inak. Paula vyhodil Freddie po tom, čo usporiadal v jeho dome párty a zničil mu ho. Paul zomrel 3 mesiace po Freddieho smrti.

queerty.com

5. Mary Austin 

Freddieho dlhoročná láska a múza bola Mary Austin. Vo filme sa spoznali po koncerte kapely Smile, krátko predtým, než sa Fredie pridal do skupiny. V skutočnosti Mary predtým chodila s Brianom Mayom a Freddie si musel vyžiadať povolenie, aby ju mohol zobrať na rande. 

glamour.com

6. Queen sa nikdy nerozpadli 

Vo filme sa skupina rozpadla po tom, čo im Freddie oznámil sólovú kariéru a neskôr ich doslova prosil, aby sa znova dali dokopy. Bolo to však inak. Kapela si dala pauzu a okrem Freddieho sa sólovým projektom venovali aj jej ostatní členovia. Navyše sa na delení rovnakým dielom na právach pesničiek dohodli až v roku 1989, zatiaľ čo vo filme to bolo už v roku 1985. 

popsugar.co.uk

7. Jim Hutton 

Jim Hutton sa vo filme zoznámi s Freddiem po jednej z divokých párty, kde pracoval ako čašník. Spevák ho neskôr nájde tesne pred koncertom Live Aid. V skutočnosti sa stretli v jednom z londýnskych barov a obnovili svoje priateľstvo o trochu neskôr, keď sa znova stretli v klube. Jim sa o Freddieho staral počas celej jeho choroby a zomrel v roku 2010. 

8. Diagnóza

Vo filme sa Freddie dozvie svoju diagnózu v roku 1985, pár dní pred koncertom Live Aid. Jeho najbližší však tvrdia, že Freddieho diagnostikovali až v apríli 1987. 

imdb.com

Najčítanejšie