Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Britská herečka Keira Knightley dnes oslavuje 35 rokov: Toto ste o nej možno nevedeli!
Zdielať na

Britská herečka Keira Knightley dnes oslavuje 35 rokov: Toto ste o nej možno nevedeli!

Zdroj: indiewire.com

Keira je známa z množstva filmových trhákov ako napríklad Piráti z Karibiku, Pýcha a predsudok, Láska nebeská, Pokánie či Anna Karenina, no to už asi viete. Čo ste o tejto známej herečke ani netušili?

Keira pochádza z rodiny hercov a už počas detstva poctivo trénovala tanec. Chodila na London Academy of Music and Dramatic Art. Keď mala len 16 rokov odišla z univerzity, pretože jej bola ponúknutá rola Lary Antopovej vo filme Doktor Živago. 

Keď mala 20 rokov stala sa piatou najmladšou ženou v histórii Oscarov, ktorá bola nominovaná v kategórii najlepšia herečka, bolo to za film Pýcha a predsudok. O rok neskôr sa rozhodla nepresťahovať z Londýna do Los Angeles, aj keď jej to mnohí odporúčali, nakoľko sa jej mohlo viac dariť v amerických filmoch. Keira sa niekoľkokrát objavila v rôznych rebríčkoch najsexy žien sveta. Jej vášňou sú topánky, ktoré aj zbiera. Keira má dyslexiu, čo jej však nikdy extrémne neprekážalo pri učení sa textov. 

pinterest.com

Nie vždy však mala šťastie na úlohy. Snažila sa získať úlohu vo filme Rumový denník, no tú získala nakoniec Amber Heard. Bola taktiež obsadená do filmu Kráľova priazeň, no tejto úlohy sa vzdala a získala ju nakoniec Scarlett Johansson. Zvažovali ju aj do úlohy Peggy Carter vo filme Kapitán Amerika, no nakoniec do nej obsadili Hayley Atwell. Takmer si zahrala aj Catwoman vo filme Návrat temného rytiera, no nakoniec jej túto rolu vyfúkla Anne Hathaway. 

pinterest.com

Medzi jej najbližšie kamarátky patrí Carey Mulligan, s ktorou sa stretli pri nakrúcaní filmu Pýcha a predsudok. Chodila s hercom Rupertom Friendom, ktorého stretla tiež pri nakrúcaní snímky Pýcha a predsudok a tiež s hercom Jamiem Dornanom, s ktorým tvorila pár takmer 2 roky. V máji 2013 si vzala Jamesa Rightona. Na svadbe mali 11 hostí a brali sa na radnici v Mazane. Je matkou dvoch detí Edieho a Delilah. 

chicvintagebrides.com

Počas premiéry filmu Piráti z Karibiku: Na konci sveta zaspala a nikdy ho nevidela do konca. Keira má panický strach zo zubárov. Čo vás na nej najviac prekvapilo?

Najčítanejšie