Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prišla o ruku pri nakrúcaní filmu a všetci sa jej obrátili chrbtom: Príbeh tejto kaskadérky vás dojme!
Zdielať na

Prišla o ruku pri nakrúcaní filmu a všetci sa jej obrátili chrbtom: Príbeh tejto kaskadérky vás dojme!

Zdroj: televisa.com

Bývala modelka a boxerka mala vysnenú prácu. Pracovala vo filmovom biznise, stretávala sa s hviezdami a potom prišla hrozná nehoda, ktorá jej zmenila život.

Jej ranu lemuje tetovanie nožníc, čo sa vám môže zdať ako vtipný nápad, no je za tým veľa utrpenia. Kaskadérka Olivia Jackson bola účastníčkou nešťastia pri nakrúcaní filmu Resident Evil v roku 2016. Nebezpečný kaskadérsky skúsok, pri ktorom nabúrala do ramena žeriavu kamery, ju skoro stál život. Okrem toho, že prišla o ruku, jej nehoda zanechala chronickú bolesť a niekedy môže spať len vďaka tabletkám. 

Po štyroch rokoch na súde, teraz už 38-ročná Olivia počula rozsudok. Vinným je operátor žeriava, na ktorom bola kamera pripnutá. Pre Oliviu to však neznamenalo úplné víťazstvo. Pre juhoafrické zákony všetky jej financie pochádzajú z fondu pre dopravné nehody, ktorý pomáha obetiam rôznych dopravných nešťastí. Olivia tak dostáva 9 % z jej predchádzajúcich príjmov, čo je 15 000 dolárov ročne. "Prišla som o veľa. Nikdy už nebudem môcť pracovať. Nemám viac prácu, v ktorej som bola extrémne úspešná a milovala som ju," povedala Olivia. 

latimes.com

Pred tým, než zobrala úlohu v Resident Evil, pracovala ako dablérka pre Charlize Theron v Mad Maxovi, objavila sa aj vo filmoch Star Wars či rôznych marvelovkách. Po nehode sa jej všetci, s ktorými pracovala, obrátili chrbtom. Patrili k nim aj produkčná spoločnosť, koordinátor kaskadérov, človek zodpovedný za výbuchy vo filme, ale aj spomínaný vodič, ktorý bol obvinený. Režisér Paul W.S. Anderson a producent Jeremy Bolt neboli zahrnutí v súdnom konaní a odmietali sa k tejto veci vyjadriť. 

Podľa oficiálneho vyjadrenia súdu sa stalo toto: Olivia mala byť súčasťou bojovej scény, ale pre dážď ju poprosili, aby v ten deň nakrútili inú scénu, v ktorej bude šoférovať motorku. V scéne mala ísť Olivia vysokou rýchlosťou oproti žeriavu, na ktorom bola kamera a oproti nej malo ísť auto. Plánom bolo, aby ju výbuch vymrštil a kamera mala byť pod ňou. V poslednom z troch pokusov ju výbuch vymrštil príliš nízko a Olivia pristála na ramene žeriavu, na ktorom bola pripevnená kamera. Nehoda jej amputovala ruku, poškodila tvár a vyrazila niekoľko zubov. Zobudila sa o 17 dní v nemocnici po kóme, ktorá nastala po tom, ako sa jej doktori snažili zachrániť život náročnou operáciou. 

Hollywood Reporter

Neskôr mala Olivia problémy s úhradou starostlivosti v nemocnici. Podľa nej jej produkčná spoločnosť sľúbila vyplatiť všetky náklady, no nestalo sa tak. Olivia teraz žije s manželom v Anglicku, ktorý je tiež kaskadér. Pomáha jej s rehabilitáciami a Olivia ešte stále navštevuje mnoho doktorov a možno podstúpi ďalšie operácie. "Necítim sa trápne preto, že mám len jednu ruku. V skutočnosti ma to veľmi netrápi. Je dôležité sa v živote smiať," dodáva.

Najčítanejšie