Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tieto scény boli improvizované a napriek tomu sa stali kultovými!
Zdielať na

Tieto scény boli improvizované a napriek tomu sa stali kultovými!

Nie každý herec je natoľko nadaný, aby vedel improvizovať. Sú však takí, ktorým impovizácia ide ako po masle.

1. 300 

Známy pokrik "Toto je Sparta!", ktorý sa stal jedným z najpopulárnejších memečiek bola improvizácie herca Gerarda Butlera. Priznal to len prednedávnom v jednom z rozhovorov. Režisér chcel, aby to pošepkal potichu a potom kopol Peržana dole do jamy, no Gerard si vypýtal inú verziu. Podľa jeho slov, nikto zo štábu nepredpokladal, že to zakričí tak hlasno a skoro všetci sa začali smiať. Režisér však túto verziu miloval a dostala sa aj do filmu. 

mummyboon.wordpress.com

2. Titanic

Fráza "Som kráľom sveta!" bola nápadom Leonarda DiCapria a režisérovi sa to zapáčilo. Avšak Leonardo urobil jednu chybu vo filme, ktorá sa nakoniec do finálnej verzie dostala. Bolo to vtedy, keď Jack hovoril Rose, aby si ľahla na posteľ. Leonardo povedal "Ľahni si na posteľ, hmm, na gauč," a režisér tam túto chybu nechal, pretože mu to pripadalo prirodzené. 

vanityfair.com

​3. Harry Potter a Dary smrti 2 

Voldemort objíme Draca a povie "Vitaj doma,". Toto bol nápad Ralpha Fiennesa. V scenári mal Draco len prejsť okolo Voldemorta, ale Ralph si myslel, že je to nudné. Nakoniec táto scéna vyzerala celkom čudne, pretože sme takýto prejav u Voldemorta nevideli. 

brightside.me

​4. Daj mi tvoje meno 

Záber na konci filmu, kde postava, ktorú hrá Timothée Chalamet plače a na 2 sekundy sa pozrie priamo do kamery, je to, ako keby sa vám pozeral priamo do duše. Tento trik vymyslel sám Timothée a nie je sa čomu čudovať, že bol za túto úlohu nominovaný na Oscara.  

screenrant.com

​5. Indiana Jones a Dobyvatelia stratenej archy

V scenári mal Indiana Jones bojovať so zloduchom s mečom a mala to byť celkom dlhá scéna. Všetko bolo pripravené, no deň predtým dostal Harrison Ford otravu jedlom a nebol pripravený nakrúcať takúto komplikovanú scénu. Namiesto meča len vytiahol zbraň a zastrelil tohto zloducha. Táto scéna sa stala ikonickou. 

brightside.me

​6. Klub bitkárov 

V prvej bitke medzi Bradom Pittom a Edwardom Nortom mal Edward udrieť Brada do ramena. Režisér David Fincher však Edwarda požiadal, aby urobil niečo neočakávané a Edward udrel Brada do ucha. Brad začal na Edwarda kričať a ten sa začal ospravedlňovať, čo vyzeralo veľmi realisticky. 

brightside.me

​7. Captain America: Prvý Avenger 

V scéne, v ktorej Captain America vylezie vylepšený, sa herečka Hayley Atwell inštinktívne dotkla svojho tela. Tvorcovia tam túto scénu nechali, aby bolo jasné, aký príťažlivým sa Captain America stal. 

brightside.me

​8. Iron Man

Najslávnejšia fráza "Ja som Iron Man," vznikla improvizáciou Roberta Downeyho Jr. Táto hláška úplne zmenila smer, ktorým sa Marvel svet začal uberať a vdýchol tým život novým filmom o tomto superhrdinovi. 

brightside.me

Najčítanejšie