Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nosiť tieto kostýmy bolo skutočné peklo: Kto to mal najhoršie?
Zdielať na

Nosiť tieto kostýmy bolo skutočné peklo: Kto to mal najhoršie?

Niektoré kostýmy dokážu poriadne znepríjemniť život hercom a herečkám.

Angelina Jolie 

Premeniť sa na Vládkyňu zla nebolo jednoduché. Trvalo to 2,5 hodiny každý deň a Angelina, podľa jej vlastných slov, nie je najtrpezlivejšou osobou na svete. Najhoršie na tom všetkom boli obrovské rohy, ktoré musela nosiť. Herečka priznala, že boli dosť ťažké a bolel ju z toho krk. K tomu všetkému musela nosiť topánky na vysokých opätkoch.

Saoirse Ronan 

Pri nakrúcaní filmu Mária, kráľovná škótska, musela Saoirse nosiť korzet až 12 hodín denne a to naozaj zmenilo jej výzor. Po nakrúcaní trvalo jej telu až jeden mesiac, kým sa z tohto zužovania pásu spamätalo a vrátilo sa do pôvodnej podoby. Herečka priznala, že nosenie korzetu bolo naozaj bolestivé a cítila, ako sa jej orgány tlačia na seba. 

scmp.com

​Ralph Fiennes

Herec si na tento konkrétny kostým spomína s ťažkosťou, najmä preto, že musel nosiť pančuchy. Neustále mu padali a to ovplyvňovalo jeho chôdzu ako lorda Voldemorta. Ralph raz stratil trpezlivosť a poprosil kostymérov, aby s tým niečo urobili. Vyriešili to naozaj šikovne. Vrchnú časť odstrihli a vytvorili z nich podkolienky.

newsweek.com

​Tilda Swinton 

Tilda strávila 5 hodín denne, aby spolu s jej tímom vytvorili starú pani, ktorú vo filme Grandhotel Budapesť hrala. Herečka pochválila celý tím za ich šikovnosť a je až neuveriteľné, že rovnako dlhú dobu trvalo tento make-up z jej tváre odstrániť. Celé to však trvalo len 2 dni, pretože presne tak dlho Tilda tento film nakrúcala. 

escape.com.au

​Brie Larson

Herečka, ktorá hrala Captain Marvel, sa sťažovala na kostým, ktorý bol údajne extrémne nekomfortný. Nedokázala sa doň obliecť sama. Potrebovala dvoch asistentov a trvalo jej 30 minút, kým sa doň dostala. Bolo veľmi ťažké ísť aj na toaletu. Brie preto mala celkovo 5 ľudí, ktorí jej asistovali. 

fashionista.com

​Orlando Bloom

Orlando má tmavohnedé oči a tak pri nakrúcaní Pána prsteňov musel nosiť kontaktné šošovky. Neznášal ich z celého srdca, pretože mu dráždili oči a neustále mu vypadávali. Keď sa do svojej úlohy Legolasa vrátil v trilógii Hobit, odmietol ich nosiť a tak mu oči upravovali pomocou CGI.

postgradproblems.com

Helena Bonham Carter

Keďže nakrúcanie filmu Planéta opíc začínalo o siedmej ráno, Helena musela vstávať o druhej, aby jej maskéri stihli vyrobiť make-up, ktorý trval 4 hodiny. V tomto kostýme bolo ťažké jesť a piť a tak herečka používala zrkadlo, aby vedela, kde presne si môže vložiť sústo. Mala problémy aj so sluchom, keďže uši, ktoré mala nasadené, toho veľa neprepúšťali. ​

brightside.me

​Gwyneth Paltrow

Gwyneth sa pre kostým vo filme Ťažko zamilovaný necítila zle len fyzicky, ale aj psychicky. Herečka si prešla tým, čím si ľudia s nadváhou prechádzajú celý život a vôbec sa jej to nepáčilo. Keď si po prvý raz nasadila tento kostým, pochopila, aké je to byť v koži obéznych ľudí a podľa jej slov to bolo ponižujúce.

Najčítanejšie