Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Týchto 8 filmov o zakázanej láske musíte vo svojom živote vidieť aspoň raz!
Zdielať na

Týchto 8 filmov o zakázanej láske musíte vo svojom živote vidieť aspoň raz!

Nie všetkým zaľúbencom osud praje. Poznáme mnoho párov či už z knižného, filmového alebo aj skutočného sveta, kde jednotlivci nemohli byť spolu, pretože im to podmienky neumožňovali. Príbehy zakázanej lásky sú však príťažlivé a diváci sa ich nevedia nabažiť.

Rómeo a Júlia

Či už klasická filmová verzia z roku 1968 alebo o niečo novšia a modernejšia pod taktovkou režiséra Baza Luhrmanna, obe majú niečo do seba a zameriavajú sa na hlavnú tému, ktorou je práve zakázaná láska. Dve znepriatelené rodiny a dvaja mladí ľudia, ktorí sú ochotní urobiť čokoľvek preto, aby boli spolu. Už asi každý vie, ako tento tragický príbeh končí, no za pozretie jednoznačne stojí.  

theweek.in

Carol 

V tomto filme sa pozeráme na vzplanutie lásky medzi dvoma ženami v New Yorku v 50-rokoch minulého storočia. Cate Blanchett a Rooney Mara boli obe perfektné vo svojich úlohách. Hoci by tento vzťah bol momentálne v Amerike akceptovaný, kedysi bola takáto láska prísne odsudzovaná a tak ju museli ukrývať. 

historyandfilmblog.wordpress.com

Titanic 

Dvaja pasažieri, Jack a Rose, sa do seba zamilujú na lodi, ktorá sa čoskoro potopí. Ale to tento príbeh už dobre poznáte. Aj táto láska bola zakázaná a to preto, že títo dvaja ľudia pochádzali z dvoch rôznych sociálnych vrstiev. Ako to skončilo už dobre vieme, no ide o jeden z najkrajších príbehov lásky, ktorý sme mohli vidieť na striebornom plátne. 

vox.com

Veľký Gatsby 

Zdá sa, že Leonardo DiCaprio je kráľom filmov o zakázanej láske. Medzi ne patrí aj Veľký Gatsby. Snímka bola nakrútená na základe rovnomennej knihy. Napriek tomu, že budete trpieť spoločne s hlavnými postavami, tento film je taký pekný na pohľad, že si ho budete chcieť určite pozrieť viac, než len raz. 

eu.usatoday.com

Nožnicovoruký Edward 

Johnny Depp a Winona Ryder v jednom z ich najlepších filmov majú medzi sebou neskutočnú chémiu. Napriek tomu, ich láska vo filme nie je taká jednoduchá. Príbeh je však milý a plný momentov, ktoré si určite zapamätáte. 

eu.usatoday.com

Ona

Theodore si vytvorí vzťah so Samathou, ktorá je však programom s umelou inteligenciou a virtuálnou asistentkou. Áno, tento film je zvláštny, ale určite stojí za pozretie. Hoci to nie je romantika, na ktorú ste zvyknutí, tento film je plný zvratov a jednoznačne sa dá považovať za originálny. 

hollywoodreporter.com

Skrotená hora 

Leto v roku 1963 spojilo dokopy dvoch mužov, ktorí nadviazali intímny vzťah, no vzhľadom na to, že sa k nemu nemohli priznať, rozhodli sa, že sa vrátia späť k svojim zabehnutým životom. Nie je jednoduché pozerať sa na to, ako túto zakázanú lásku zvládajú, no napriek tomu ide o romantický film s neskutočnými hereckými výkonmi.

OUT.com

West Side Story 

Jets vs Shark, príbeh o dvoch znepriatelených gangoch v New Yorku. Napriek tomu, že Tony patrí do jednej skupiny a Maria do druhej, zamilujú sa do seba a ich vzťah je ohrozený práve nevraživosťou medzi ich kamarátmi. Je to muzikál a tak celá táto vážna situácia je pozdvihnutá skvelými piesňami, avšak tému zakázanej lásky nájdete všade navôkol. 

OUT.com

Najčítanejšie