Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V týchto filmoch urobili tvorcovia obrovské chyby a my sme im uverili!
Zdielať na

V týchto filmoch urobili tvorcovia obrovské chyby a my sme im uverili!

Ako sa môže stať, že na filme robí celý štáb ľudí a napriek tomu si nevšimnú naozaj veľké chyby?

Titanic

V jednej scéne viaže Roseina mama svojej dcére korzet, avšak to sa do éry, v ktorej sa film odohráva, vôbec nehodí. V scénach má Rose často zahalený výstrih, pričom v tej dobe bol práveže celkom v móde. To kostymérom veľmi nevyšlo. 

brightside.me

Malé ženy 

Je takmer nemožné, aby sa v tejto dobe na žiadnej zo žien neobjavil čepiec. Napriek tomu sa kostýmoví dizajnéri tohto filmu rozhodli tento doplnok nevyužiť a vymenili ho za klobúky alebo dokonca na hlavy hlavných hrdiniek nedali žiaden doplnok. 

brightside.me

Moulin Rouge!

Nicole Kidman v tomto muzikáli je skutočne očarujúca. Nanešťastie, jej kostýmy sa vôbec nepribližujú k realite. Kostýmy slávneho parížskeho kabaretu sa skladali z nadýchaných sukní a nohy boli zakryté čiernymi hrubými pančuchami. 

brightside.me

Bridgerton 

V tomto seriáli nosili hrdinky korzet na svojich nahých telách. Dokonca na hlavnej hrdinke Daphne bolo vidieť, že z toho má na chrbte škrabance a odreniny. V skutočnosti si však dámy dávali medzi korzet a telo ešte jeden kus oblečenia, práve pre praktickosť. 

brightside.me

Pomáda 

Táto snímka sa odohráva v roku 1958, ale vlasy hlavnej hrdinky sa skôr hodia do 70. rokov. Podobne na tom sú aj legíny, ktoré má na konci filmu oblečené. Tie totiž neboli patentované až do roku 1959. 

Pýcha a predsudok 

Príbeh sa odohráva v rokoch 1811-1812, kedy sa prirodzené vlasy nahrádzali parochňami. V tomto filme to však vôbec tak nevyzeralo.

Najčítanejšie