Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Toto je 7 zaujímavých faktov o populárnych filmoch, ktoré vás naozaj prekvapia!
Zdielať na

Toto je 7 zaujímavých faktov o populárnych filmoch, ktoré vás naozaj prekvapia!

Zdroj: brightside.me

Zdá sa vám, že vás vo filmoch už nič nemôže prekvapiť? Možno to je fakt, ale zákulisné zaujímavosti sú často rovnako dôležité, ako samotný film.

Terminátor 2: Deň zúčtovania

Len pre tento film sa Linda Hamilton naučila otvárať zámky s kancelárskymi spinkami. Urobila tak však len pre jednu jedinú scénu, no chcela, aby to vyzeralo uveriteľne. 

brightside.me

Interview s upírom

Herci pred každým nakrúcaním tohto filmu museli visieť hore nohami 30 minút. Muselo to tak byť, aby vizážisti vedeli správne aplikovať make-up na ich tváre. Vďaka tejto pozícii totiž krv natiekla do hlavy a ukázali sa ich žily. 

brightside.me

​Pán prsteňov

Herci sa na pľac dopravovali každý deň helikoptérou. Strach z lietania však nevedel prekonať Sean Bean, ktorý hral Boromira, a tak strávil každý deň 2 hodiny kráčaním do hôr oblečený v kostýme.

brightside.me

​Baby Driver

V tomto filme pred bankovou lúpežou si lúpežníci nasadia masku Mikea Myersa. Štúdio pôvodne chcelo masky Michaela Myersa z filmov Halloween, avšak nedostali povolenie na ich použitie. Produkcia preto zavolala Mikeovi Myersovi a ten im povolenie dal a skončilo to celkom dobrým vtipom, ktorý sa dostal až do filmu. 

brightside.me

Votrelec: Vzkriesenie

V jednej zo scén hodí herečka Sigorney Weaver loptu do koša, zatiaľ čo k nemu stojí chrbtom. Aby sa tento trik naučila, trénovala 3 týždne s profesionálnym basketbalovým trénerom. Herečka doteraz o tomto zážitku hovorí ako o najlepšom momente vo svojom živote, hneď po svadbe a narodení dcéry. 

brightside.me

​Krstný otec 

Pri scéne, keď vynášajú Vita Corleoneho po návrate z nemocnice po schodoch, sa Marlon Brando rozhodol, že si pod seba uloží závažie, aby ho bolo ťažšie nosiť. 

brightside.me

Deň po tom

Dych, ktorý vďaka zime vychádzal z úst hercov a herečiek, bol pri nakrúcaní tohto filmu pridaný špeciálnymi efektmi, nakoľko to bolo lacnejšie, než používať špeciálne prístroje priamo na pľaci. 

brightside.me

    Najčítanejšie