Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Legendárna Helen Mirren o starobe: Robte toto a budete sa mať lepšie!
Zdielať na

Legendárna Helen Mirren o starobe: Robte toto a budete sa mať lepšie!

Jedno je isté, Helen Mirren vyzerá stále skvelo a my chceme vedieť, ako to robí.

Známa je už viac než 30 rokov. Herečka Helen Mirren má momentálne 76 rokov a objavuje sa na mólach v Paríži či po boku Vina Diesala vo filme Rýchlo a zbesilo. Ako to robí, že jej všetko ide s takou ľahkosťou?

"Keď sa líčim, stále skúšam niečo nové. Dávam si make-up podľa toho, ako sa cítim. Väčšinou si dám to, čo mám po ruke a ak je to strieborná linka na oči alebo je to čierny tieň, použijem to a idem von. Milujem make-up a produkty vo všeobecnosti. Milujem ten pocit, keď ho mám a jeho vôňu a rovnako aj balenie. Rada idem mimo pravidiel. Pracujem s vizážistami a keď sa ma pýtajú, ako sa chcem dať nalíčiť, poviem im, že moja tvár je plátno a môžu si robiť, čo chcú," povedala na tému make-upu Helen, ktorá je ambasádorkou pre značku L’Oréal.

vogue.co.uk

A aké je jej tajomstvo na dobre prežitý život? "Necíťte sa paralizovaní vlastnými neistotami a nebuďte príliš slušní. Dúfam, že som slušná osoba, nenávidím nevychovanosť, ale takto som to nemyslela. Skôr to myslím tak, že buďte otvorení príležitostiam. Rozprávajte sa s ľuďmi a buďte čo najviac otvorení. Je to dobrý nápad pozrieť sa raz za čas na svet očami dieťaťa alebo cudzinca a pozorovať svoje vlastné okolie. Predstavte si, že všetko vidíte po prvý raz a snažte sa prežiť ten čarovný moment, pretože mágia je všade navôkol. Treba sa však na to pozrieť inými očami," odporúča. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Helen Mirren (@helenmirren)

Helen priznáva, že so svojimi šedinami problém nemá, keďže mala stále svetlejšie vlasy a po čase strávenom na slnku boli priam až biele. Ako sa však vyrovnáva so starnutím vo všeobecnosti? "Moja rada je pracovať na sebe zvnútra. Najprv je dôležité prevziať kontrolu nad tým, čo jete a dávať si pozor na to, po čom sa cítite dobre. Ja sama som prvá v rade na fish & chips, ale čo dávate do svojho teba ovplyvňuje to, ako sa cítite, tak začínam tam. Ďalšou vecou je cvičenie, čo nemusí znamenať chodiť do drahých fitnes centier. Obdivujem režim kanadských vojačiek zo vzdušných síl a ich cvičenie trvá len 12 minút. Začína to veľmi ľahko, no pomaly to začína byť náročnejšie. Nikdy som sa nedostala cez druhý level, ale je to super program na cvičenie. Nič extrémne, ale musíte to robiť každý deň. Je to skvelý začiatok, pretože to znamená, že ste nad sebou prevzali kontrolu. Som neskutočne lenivá a keď mám možnosť sa vyhnúť cvičeniu, urobím to, ale raz za čas ma to znova vtiahne a viem, že to zaberá," povedala Helen. Zdá sa, že niekde v týchto slovách spočíva tajomstvo k šťastnému starnutiu, ktoré je na Helen v tom najlepšom zmysle slova vidieť. 

Najčítanejšie