Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
TOP 10 najlepších vianočných filmov podľa kritikov!
Zdielať na

TOP 10 najlepších vianočných filmov podľa kritikov!

Portál Independent dal dokopy rebríček najlepších filmov podľa jeho kritikov. Ako to dopadlo?

10. Gremlins (1984) 

Tento film v našej televízií počas sviatkov tak často nevidíme, a preto mnohí možno ani neviete, že v zahraničí patrí medzi vianočné klasiky. Keď sa však pozeráme na to, ako vyzerajú hlavné postavičky tejto snímky, možno môžeme byť radi, že u nás nie sú veľmi slávne. 

breckflix.com

9. Sám doma 2: Stratený v New Yorku (1992)

Nestáva sa často, že filmové pokračovanie je aspoň také dobré ako jeho prvá časť. Na túto americkú klasiku sa tešia počas sviatkov deti aj dospelí. Povedali by ste, že budúci rok oslávi 30. výročie? 

travel.nine.com.au/

​8. Carol (2015) 

Pokiaľ ide o Vianoce, jednoznačne k nim patrí romantika a láska. Táto adaptácia knihy z roku 1952 od Patricie Highsmith dostala nielen divákov, ale aj filmových kritikov. Skvelé herecké výkony Rooney Mara a Cate Blanchett sú len čerešničkou na torte. 

IMDb

​7. Šťastné a veselé (2020) 

Ide o pomerne nový film z roku 2020, no už teraz ho nájdete na HBO GO. Znova ide o lásku dvoch žien, ktoré hrajú Kristen Stewart a Makcenzie Davis. Ide o silný odkaz, že akceptovať sa treba nielen na sviatky, ale aj počas celého roka. 

​6. The Muppet Christmas Carol (1992)

Zdá sa, že rok 1992 vianočným filmom prial. Táto adaptácia knihy od Charlesa Dickensa v podaní známych postavičiek Muppetov by podľa kritikov nemala cez vianočné sviatky chýbať. 

independent.co.uk

​5. Láska nebeská (2003) 

Hoci za posledné roky vznikla diskusia, či je film Láska nebeská skutočne taký romantický a milý ako sa nám dosiaľ zdal, priznajme si to, na Vianoce nemôže chýbať. Je však pravda, že ak sa zamyslíte nad jednotlivými vzťahmi v tomto filme, nie všetky by sa dali považovať za dokonalo romantické. 

Vouge

​4. Snehuliak (1982) 

Tento krásny, animovaný film nie je mimo Británie veľmi známy, no má len 26 minút a kritici ho nevedia vynachváliť. 

bfi.org.uk

​3. Vianočný škriatok (2003)

Jeden zo Santových škriatkov objaví, že je v skutočnosti človekom a vyberie sa do New Yorku nájsť svojho otca. Ide o krásny a vtipný film, ktorý by mal k vianočným sviatkom patriť. 

independent.co.uk

​2. Sám doma (1990)

Aký by to bol vianočný filmový rebríček, ak by v prvej trojke nebol tento film? Hoci Vianoce majú byť o rodine, Kevin sa od tej svojej na čas vzdiali a ako to dopadne už všetci vieme, no aj tak si to každé sviatky pozrieme stále dookola. 

goodhousekeeping.com

​1. Život je krásny

Hoci je tento film aj jemne smutný, dá sa povedať, že 120 minút z celkového trvania 130 minút je naozaj o krásnom živote. Záver vás možno dostane, no táto snímka sa stala ikonickou. 

IMDb

Najčítanejšie