Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Novinka Francisa Forda Coppolu rozdelila divákov: Je to epický skvost alebo chaos?
Zdielať na

Novinka Francisa Forda Coppolu rozdelila divákov: Je to epický skvost alebo chaos?

Zdroj: csfd.cz

Nakrúcanie snímky, ktorej príprava trvala štyridsať rokov, neobišli škandály.

Nový film legendárneho režiséra Francisa Forda Coppolu, Megalopolis, mal premiéru na filmovom festivale v Cannes. Coppola sa na festival vrátil po štrnásťročnej prestávke, aby predstavil svoju novinku, ktorá začala vznikať už v roku 1977. 

V oficiálnom popise filmu sa píše, že ide o epickú bájku posadenú v modernej Amerike. Hlavného hrdinu, Cesara Catalina, stvárnil Adam Driver. Je to architekt, ktorý po nehode, ktorá zničila veľkomesto, pracuje na jeho obnovení a má sa z neho stať udržateľná utópia. Jeho plány sú však marené skorumpovaným primátorom mesta Franklynom Cicerom, ktorého hrá Giancarlo Esposito. Jeho dcéru si zahrala herečka Nathalie Emmanuel, ktorá bude stáť medzi týmito mužmi. Vo filme tiež uvidíte Aubrey Plaza, Laurencea Fishburneho, Jona Voighta, Shiu LaBeoufa, Jasona Schwartzmana či Dustina Hoffmana. 

deadline.com

Ohlasy na film sú zmiešané. Niektorí hovoria o epickej snímke, iní ju považujú za bordel. "Prvá hodina bola katastrofa, rozkošná katastrofa, ale stále to bolo slabé. V druhej hodine ma to naozaj vtiahlo. Veľa vecí v tom vysnenom projekte Francisa Forda Coppolu nefunguje, ale vizuálne je  to výborné," napísal kritik Robert Daniels. 
Nakrúcanie filmu však neobišli škandály. Francis Ford Coppola bol obvinený z nepríjemného správania sa počas nakrúcania. Ženy, ktoré účinkovali v komparze ho totiž obvinili, že ich chcel bozkávať. Režisér to ospravedlnil tým, že ich chcel len dostať do nálady. V článku The Guardian, ktorý nedávno vyšiel, viaceré nemenované zdroje tvrdili, že Coppola je pravdepodobne „starou školou“ vo svojom správaní sa k ženám. Údajne tiež ťahal ženy, aby si mu sadli na kolená, a počas scénky v nočnom klube sa pokúsil pobozkať niektoré z polonahých a sporo odetých komparzistiek. 
 
Dátum slovenskej premiéry filmu Megalopolis zatiaľ nie je známy.

Najčítanejšie