Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prečo sa nový film z franšízy Mad Max zameriava na život ženskej hrdinky? Poznáme odpoveď!
Zdielať na

Prečo sa nový film z franšízy Mad Max zameriava na život ženskej hrdinky? Poznáme odpoveď!

Zdroj: indiewire.com

Film Furiosa: Mad Max sága je už od 23. mája v kinách a podľa názvu vieme, že hlavný hrdina bude niekto iný, než sme boli zvyknutí.

Furiosa: Mad Max sága je spinoffom filmov s názvom Mad Max, ten však bude v najnošej snímke chýbať. Všetko sa to začalo v roku 1979 originálnym príbehom o šialenom Maxovi, ktorý sa vydal na neskutočne nebezpečnú cestu. Hoci z neho prvá časť urobila temného hrdinu, v tej druhej s názvom Šialený Max 2: Bojovník ciest, z roku 1981 sa stal na svojich postapokalyptistických cestách antihrdinom. V roku 2015 sa režisérovi Georgovi Millerovi podaril úspešný reboot, kde sme sa zoznámili s Furiosou.

Hoci Max už nie je v najnovšom pokračovaní, ktoré je práve v kinách, hlavnou postavou, fanúšikovia nemusia smútiť. Príbeh je nadupaný minimálne tak, ako filmy, ktoré už poznajú. Film Šialený Max: Zbesilá cesta nikdy nevysvetlil, odkiaľ sa Furiosa vzala a práve tento príbeh nám ponúkne najnovšia snímka. Uvidíme, čo ju motivovalo bojovať s nepriateľom menom Immortan Joe. Max je chladnokrvný zabijak, ktorý vedie vojnu s gangom motorkárov, no Furiosa je ešte o level ďalej. Hoci sa Furiosin príbeh v niečom zhoduje s tým Maxovým, nečakajte rovnakú dejovú líniu. Diváci uvidia tento svet jej očami, čo prinesie opäť mnohé zaujímavé pohľady. Uvidíme také časti sveta, ktoré ani len neboli súčasťou toho Maxovho. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FURIOSA (@furiosamovie)

To, že sa tvorcovia rozhodli pozrieť sa na postapokalyptistický svet takto naznačuje, že Furiosin príbeh má miesto v tejto franšíze a má čo povedať. Hlbšie skúma túto hrdinku, ktorá dobre vie, čo je to zúfalosť. Furiosa vyrastala neskôr ako Max a tak mnoho vecí vníma odlišne. Na rozdiel od dobre známeho hrdinu si svet pred apokalypsou nepamätá. Myslíte si, že by sa malo viac filmov zamerať aj na ženský pohľad na svet alebo podľa vás filmy podobného žánru sú prevažne mužskou záležitosťou? O svojom názore sa môžete presvedčiť už od štvrtka v kinách. 

Filmu sa budeme venovať aj v relácii Kinosála, v sobotu o 19:20 na PLUSke.

TRAILER: 

Najčítanejšie