Jasno
17°
Bratislava
Ľuboslav, Ľuboslava
20.9.2024
Vieme, kde nájdete Poklad: Bude v kinách už čoskoro!
Zdielať na

Vieme, kde nájdete Poklad: Bude v kinách už čoskoro!

Zdroj: Radek Bajgar

Režisér Rudolf Havlík nakrútil na exotickom indonézskom ostrove Bali dobrodružnú komédiu Poklad. Do hlavných úloh obsadil Jiřího Langmajera, Veroniku Khek Kubařovú.

Poklad môže byť na dne mora vo vraku lode, pochovaný v truhlici hlboko pod zemou kdesi v džungli, ukrytý v opustenej jaskyni, ale môže byť zabudnutý aj v ľudských srdciach. To, ako pátranie dopadne, sa dozviete v kinách od 31. októbra.

Režisér Rudolf Havlík o filme Poklad a jeho dobrodružnom nakrúcaní v Indonézii prezradil. „Poklad nie je len film o hľadaní námorného pokladu, ale rozpráva aj o stratách a nálezoch, ktoré nás stretávajú v živote. Niekedy máme pocit, že sa už nemôžeme pohnúť ďalej, pretože sa nám stalo niečo, s čím sa nevieme vyrovnať. Poklad rozpráva príbeh ženy, ktorá sa po mnohých rokoch rozhodne ísť ďalej, napraviť svoj vzťah s otcom, ktorého kedysi milovala, ale tragická udalosť ich rozdelila, a ona, rovnako ako on, dostane šancu nájsť samu seba. Niekedy je dôležitejšie ísť vpred a hľadať, než zostať na jednom mieste. Ako východisko pre príbeh o stratenej lodi zo 16. storočia som si vybral skutočnú loď Flor de la Mar, ktorá sa stratila počas plavby v Melackom prielive a nikdy sa nenašla. Po jej vraku pátrajú hľadači pokladov z celého sveta. Poklad sme z veľkej časti nakrúcali pod hladinou mora, pričom herci a ich kaskadéri všetky scény natáčali v autentickom prostredí Bali.“

CinemArt SK

Film Poklad rozpráva nielen o hľadaní legendárneho a dávno strateného zlatého pokladu, ale aj o láske a spoločnej ceste, ktorú dvaja hlavní hrdinovia zdanlivo stratili. Temperamentná Julie sa vydáva na druhý koniec sveta, aby našla svojho otca Karla a raz a navždy vyriešila ich minulosť. A tiež zistiť, prečo jej zrazu z ničoho nič zavolal, že si od nej potrebuje požičať veľkú sumu peňazí. Cesta ju zavedie na indonézsky ostrov Bali, kde sa nielen stretne s otcom, ale stane sa aj súčasťou expedície, ktorej cieľom je nájsť legendárny poklad, o ktorom sa hovorí, že je navždy stratený. Podľa zaznamenaných legiend a správ ide o truhlice plné zlata a drahých kameňov, ktoré v 16. storočí previezla do Európy portugalská loď a stroskotali v Melackom prielive. Julie má vďaka svojej bojovnosti a tvrdohlavosti jedinečnú príležitosť nájsť nielen stratený vzťah so svojím komplikovaným otcom, ale možno aj tento bájny poklad.

Najčítanejšie