Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia herečka, ktorá zatvára oči pred sexuálnymi škandálmi Woodyho Allena?
Zdielať na
Novinky

Ďalšia herečka, ktorá zatvára oči pred sexuálnymi škandálmi Woodyho Allena?

Zdroj: profimedia.sk

Všetci vedia, že Woody Allen má svoje múzy a tou najnovšou je Selena Gomez. Minulý týždeň podpísala s režisérom zmluvu na nový film.

Správa, že sa Selena objaví v jeho najnovšom filme vyvolala vlnu kritiky. Prečo mladá herečka, ktorá má vplyv na mladú generáciu, bude pracovať s režisérom, ktorý bol obvinený so sexuálneho obťažovania detí a sexuálneho násilia? Faktom je, že Selena Gomez nie je sama. V jeho filmoch účinkujú aj herečky ako Kristen Stewart a Elle Fanning. Filmové stálice ako Kate Winslet a Cate Blanchett tiež rady ignorujú obvinenia voči Allenovi /ktoré on, samozrejme, neustále popiera/ a nemajú problém zahrať si v jeho filmoch.

Woody Allen a Kirsten Stewart na otvorení 69.ročníka Filmového festivalu v Cannes

Woody Allen a Kirsten Stewart na otvorení 69.ročníka Filmového festivalu v Cannes

profimedia.sk

Pre tých, ktorí nie sú v obraze, dokonca Allenove vlastné deti ho obvinili z obťažovania jeho adoptívnej dcéry Dylan Farrow, keď mala sedem rokov. Podľa zákona je nevinný, ale sudca vyhlásil jeho správanie za “veľmi nevhodné“. Allen všetky obvinenia poprel tvrdiac, že Dylan použila jej matka, Mia Farrow, ako zbraň proti nemu. Tá vraj nevedela strpieť, že Allen sa dal dokopy s jej adoptívnou dcérou z predchádzajúceho vzťahu. (Jeho Oscarový film Jasminine slzy sa dá vnímať ako „podpichnutie“ jeho ex – Mie Farrow.) So Soon-Yi Previn, ktorá je od neho o 35 rokov mladšia, je už viac ako 20 rokov ženatý. „Mám k nej otcovský prístup“, povedal v jednom rozhovore. Rozprával o nej ako o dieťati - svojom dieťati. Je to nepopierateľne choré. Podobný vzťah sa objavil aj v jeho filme z roku 1979 - Manhattan, kde Allen, vtedy 42 ročný, si zahral so 17-ročnou Mariel Hemingway a malo to šťastný koniec. Tí dvaja spolu skončili.

Woody Allen s manželkou Soon-Yi

Woody Allen s manželkou Soon-Yi

profimedia.sk

A Hollywood stále oslavuje jeho prácu, ospevuje ho a jeho filmy posiela na prestížne festivaly. A tu prichádza kameň úrazu. Herec či herečka, ktorý chce uznanie, bude chcieť práve preto s Allenom pracovať. Znamená to tiež, že ľuďom, čo radi chodia do kina, sú ukradnuté obvinenia zo strany jeho rodiny aj jeho podozrivé vzťahy so ženami. Niekto môže namietať, že sa má oddelene pozerať na život umelca a jeho umenie. Ale bude niekto ďalej pozerať Show Billa Cosbyho a sledovať ho ako ukážkového otca a príklad pre iných otcov? Asi sotva..

Woody Allen s Mariel Hemingway vo filme Manhattan

Woody Allen s Mariel Hemingway vo filme Manhattan

profimedia.sk

​Na druhej strane, máme tu aj herečky, ktoré ďalej hrajú vo filmoch Romana Polanskeho. Ten v roku 1977 utiekol z USA, pretože mal sex s 13-ročným dievčaťom. Často s obrovským luxusom, slávou a bohatstvom, prichádza totiž aj zaslepenosť. Kto je privilegovaný, môže si robiť, čo chce, s veselou, neformálnou ľahostajnosťou a zraňovať ľudí okolo seba. A Woody Allen bude mať zrejme aj naďalej svoje nové a nové múzy spomedzi mladých herečiek, nehľadiac na to, aké sú voči nemu obvinenia.

Zdielať na

Najčítanejšie