Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Netflix točí na Slovensku film o Draculovi: Tvorcov zaujala Banská Štiavnica a Oravský hrad!
Zdielať na

Netflix točí na Slovensku film o Draculovi: Tvorcov zaujala Banská Štiavnica a Oravský hrad!

Dozvite sa všetko, čo vieme o blížiacemu sa nakrúcaní.

V roku 1922 sa na Oravskom hrade nakrútil jeden z najznámejších upírskych príbehov s názvom Upír Nosferatu. Po takmer 100 rokoch sa tak filmári opäť vrátia do domova upírov. Okrem Oravského hradu sa dej filmu bude odohrávať v Banskej Štiavnici a Zuberci

Medzi ďalšie filmy nakrútené na Oravskom hrade patrí aj Kráľ Drozdia brada, Rozprávka rozprávok, Sokoliar Tomáš, Princezná a žobrák či Láska na vlásku.

joj.sk

​Motívom pre scénar je známy príbeh spisovateľa Brama Stockera z roku 1897. Hlavnú úlohu si zahrá britská hviezda Claes Bang, vo vedľajších úlohách budete môcť vidieť Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richter, Joanna Scanlan a iných. Ak ste nadšencami Draculovho príbehu, môžete sa stať súčasťou filmu ako komparz.

Pôjde o tri 90-minútové časti,na ktorých bude pracovať dvojica známa vďaka slávnemu seriálu Sherlock, v ktorom zažiaril Benedict Cumberbatch. 

pinterest

Nakrúcanie je naplánované na koniec marca tohto roka a film uvidíme v roku 2020. Okrem napätia sa môžeme tešiť aj z toho, že v ňom uvidíme pre nás známe lokácie.

Najčítanejšie