Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milan Ondrík s cenou a Patricia Clarkson medzi fanúšikmi: Takto vyzeral záver filmového festivalu v Karlovych Varoch!
Zdielať na

Milan Ondrík s cenou a Patricia Clarkson medzi fanúšikmi: Takto vyzeral záver filmového festivalu v Karlovych Varoch!

Zdroj: Ján Proner

Na záverečnom ceremoniáli sa odovzdával Krištáľový glóbus, ktorého držiteľom sa stal aj slovenský herec Milan Ondrík, či americká herečka Patricia Clarkson.

Krištáľový glóbus za najlepší celovečerný film si odniesla bulharská rodinná dráma Otec. Je to príbeh o hľadaní cesty k najbližším ľudom, no nechýbaj v ňom absurdné, či komické situácie. 

Porota v zložení Štěpán Hulík, Annemarie Jacir, Sergej Loznica, Angeliki Papoulia a Charles Tesson udelila tiež svoju zvláštnu cenu. Tá poputovala nemeckému filmu Lara. Vďaka výkonu herečky Corriny Harfouch odišla táto snímka ešte s jedným glóbusom.

Anna Ficová

Tento rok si znova z festivalu sošku odniesol Slovák. Bol herec Milan Ondrík, ktorý sa stal najlepším hercom večera vďaka slovensko-českej snímke Nech je svetlo režiséra Marka Škopa. Najlepším režisérom bol vyhlásený Tim Mielants, ktorý na festivale prezentoval tragikomédiu z nudistického kempu s názvom Patrick.

Anna Ficová

Krištáľový glóbus za mimoriadny prínos svetovej kinematografii tento rok prevzali dve americké herečky. Julianne Moore počas slávnostného zahájenia a Patricia Clarkson na slávnostnom zakončení. "Získala som nádhernú cenu. Karlove Vary dodali energiu mojej duši, nechcem odísť domov. Chcem len poslať po svojho psa a ostať tu," povedala Patricia vo svojej ďakovnej reči. 

Pozrite si tie najlepšie momenty zo záverečného ceremoniálu Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary.

Najčítanejšie