Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V novom slovenskom filme Špina si zahrala aj dcéra známeho hudobníka!
Zdielať na

V novom slovenskom filme Špina si zahrala aj dcéra známeho hudobníka!

Debutový hraný film Terezy Nvotovej, Špina, má premiéru na Art Film Feste v Košiciach a verejnosť si ho bude môcť pozrieť v kinách od 22. júna. Hlavnú hrdinku, Lenu, si zahrala Dominika Zeleníková Morávková a v jednej z úloh uvidíte aj Elu Lehotskú, dcéru hudobníka Janka Lehotského. Viac o svojej úlohe nám porozprávala v rozhovore pre Kinosálu.

Intímna dráma z prostredia dospievajúcich detí sa odohráva v súčasnej Bratislave. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie.

Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorný boj. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.

Špina je zároveň absolvenstký film Terezy Nvotovej na FAMU. Okrem Dominiky Zeleníkovej Morávkovej, Ely Lehotskej či Róberta Jakaba, v ňom uvidíte aj mamu Terezy Nvotovej, Anku Šiškovú.

Tereza Nvotová, Anka Šišková

Tereza Nvotová, Anka Šišková

Forum Film

Ela Lehotská absolvovala DAMU, katedru alternatívneho a bábkového herectva. V rokoch 1993 až 2000 hrala v činohernom štúdiu Ústí nad Labem, potom v HaDivadle v Brne. Stvárnila mnoho divadelných postáv. Z filmov ste ju mohli vidieť v Marhuľovom ostrove režiséra Petra Bebjaka alebo v Deťoch Jaroslava Vojteka. Po Špine sa objaví v ďalšom slovenskom filme, ktorý vzniká na motívy vraždy Daniela Tupého.

Ela Lehotská

Ela Lehotská

Súvisiace články