Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Zuzana Kronerová prekonala svoje hranice a Pavel Nový vlastnú smrť!
Zdielať na

Zuzana Kronerová prekonala svoje hranice a Pavel Nový vlastnú smrť!

Bažant Kinematograf nám celé leto poskytoval na Mágio pláži výborné filmy pod večernou oblohou. Napriek tomu, že film Baba z ľadu mal už svoju premiéru v zime, bol veľmi príjemným osviežením práve v horúcom lete. O to viac, že sa na premietaní zúčastnili jeho hlavní protagonisti.

Snímka Baba z ľadu je najmä o staršej generácií, ktorá v súčasnosti potrebuje motiváciu k životu ako takému. Zuzka Kronerová a Pavel Nový sú inšpiráciou nie len vo filme, ale i v živote. Srší z nich neskutočná energia, ktorá by mohla motivovať aj mnohých mladších, aby sa nebáli začínať odznova v akomkoľvek veku.

Baba z ľadu

Baba z ľadu

asfk

​Zuzku Kronerovú nikomu netreba zvlášť predstavovať, avšak málokto si uvedomuje, že toto bola jej prvá hlavná úloha v Československom filme, a preto, ako sama hovorí: “To bola oveľa väčšia výzva ako celé otužovanie.” Napriek tomu si otužovanie doslovne zamilovala a pokračuje s tým už tretí rok a vôbec nebýva chorá. Odporúča to všetkým a najmä rodičom malých detí.

Baba z ľadu

Baba z ľadu

asfk

S Pavlom Novým sa pred kamerou stretli po prvý raz a i ona sama potvrdila:”Je to veľký fešák, ale hlavne je to výborný herec, profesionál a je to chlap, ako sa patrí. Ako hovorí jedna naša spoločná kamarátka, je to borec. Vydrží veľa, je to nie len otužilec, športovec po všetkých stránkach, ale najmä skvelý človek, je to slniečko… Keď sme už všetci padali na pusu, ako sa hovorí, tak on nás všetkých dvíhal a potešoval, a napríklad o druhej v noci hovorí: ‘ale veď ja si to užívam’. Krásny človek, krásna spolupráca.”

Pavel Nový vo filme Baba z ľadu

Pavel Nový vo filme Baba z ľadu

profimedia.sk

​Obaja herci museli prekonať samých seba nie len vo filme, ale i v živote. Pavel Nový pred pár rokmi doslovne prekonal vlastnú smrť, keď sa u neho vyskytol vírus Západonílskej horúčky. Je to veľmi nebezpečné vírusové ochorenie, ktoré sa prenáša migrujúcimi vtákmi. Tie potom nakazia komáre, ktoré chorobu uštipnutím prenášajú na človeka.

Tento fúzatý fešák, ktorého poznáme najmä z komédie S tebou mě baví svět, bol dlhú dobu pripútaný na lôžko a bez pomoci sa nedokázal ani najesť. Neskôr sa musel od začiatku učiť chodiť, ale jeho povaha mu to nedovolila vzdať. Napokon, aj nás nakazil svojim optimizmom do sýtosti a dodáva: “Smrti sa netreba báť - len sa z toho neposrať.” :)

Pavel Nový vo filme Baby z ľadu

Pavel Nový vo filme Baby z ľadu

profimedia.sk

​Rozprávanie o extrémnom zimnom natáčaní nás priviedlo až ku filmu S tebou mě baví svět. Zdalo by sa, že za tie roky sa už nič nové o tomto filme nedozvieme, ale opak je pravdou. Ak máte radi tento film, určite si nenechajte ujsť zvyšok rozhovoru už čoskoro v Kinosále.

Najčítanejšie