Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
„Hľadali kučeravého modrookého blonďáka,“ hovorí Lukáš Frlajs o svojej úlohe v pokračovaní Perinbaby
Zdielať na

„Hľadali kučeravého modrookého blonďáka,“ hovorí Lukáš Frlajs o svojej úlohe v pokračovaní Perinbaby

O tom, že Juraj Jakubisko nakrúca pokračovanie Perinbaby z roku 1985 už všetci vieme. Hlavnú postavu Lukáša hrá v tomto filme 25 - ročný slovenský herec Lukáš Frlajs, ktorý nám prezradil, ako sa mu pracuje s Jurajom Jakubiskom aj čo bolo preňho doteraz najťažšie.

Dej filmu pokračuje tam, kde sa skončila pôvodná Perinbaba, teda svadobným tancom Jakuba (Tobias Hoesl) a Alžbetky (Petra Vančíková) pod starým mlynom. Alžbetka dáva svojmu synovi Lukášovi na krk medailón a posiela ho do sveta. Lukáša Frlajsa si do tejto úlohy vybrali spomedzi stovky mladých hercov.

Vďaka modernej technológii sa v rozprávke objaví aj postava Perinbaby, ktorú stvárni opäť Giulietta Masina. Jednu z premien Zubatej si zahrá Ľudmila Swanová

Petra Vančíková, Tobias Hoesl

Petra Vančíková, Tobias Hoesl

profimedia.sk

Zimné scény majú už filmári za sebou. Nakrúcali ich najmä v Kežmarku a ako nám Lukáš Frlajs prezradil, nebolo to vždy jednoduché.  "Ten kostým z minulých storočí nie je najteplejší aj keď sme sa to snažili vyriešiť termoprádlom. Ten kožuch bol brutálne ťažký plus nosil som na chrbte aj psíka, čiže stále chodím a idem sa zblázniť a v snehu sa ešte oveľa ťažšie chodí, “ povedal. Na túto rolu sa však špeciálne nepripravoval.  "Jediné, čo som urobil, tak som si nechal narásť vlasy a naučil som sa texty.” Príležitosť spolupracovať s pánom režisérom Jakubiskom však nemá len tak hocikto a Lukáš je na to právom hrdý. “To je človek, ktorý je prvý na pľaci a posledný odchádza. Ja nechápem, odkiaľ on berie energiu. On nepotrebuje pauzu, nepotrebuje piť ani jesť. Deana je tá, ktorá mu nosí jedlo a pitie,” odhalil zákulisie nakrúcania Lukáš Frlajs. "Film by sa mal dostať do našich kín niekedy v lete na budúci rok," dodal. Viac sa o jeho postave a nebezpečných zážitkoch dozviete z videa.