Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exkluzívne: Ako porazila Aňa Geislerová český bulvár a aké bolo nakrúcanie s Jamiem Dornanom?
Zdielať na

Exkluzívne: Ako porazila Aňa Geislerová český bulvár a aké bolo nakrúcanie s Jamiem Dornanom?

Zdroj: Profimedia

Aňa Geislerová patrí v Čechách medzi najväčšie herecké hviezdy. Trojnásobná mama je držiteľkou 5 Českých levov, zdobí titulky módnych magazínov a je aj úspešnou autorkou. Má táto pôvabná herečka ešte nejaké ambície, ktoré zostali doteraz nesplnené? V exkluzívnom rozhovore pre Kinosálu prezradila aj to, či jej deti láka herectvo;)

Aňa Geislerová, Sean Ellis, Cillian Murphy a Jamie Dornan

Aňa Geislerová, Sean Ellis, Cillian Murphy a Jamie Dornan

Facebook

Čo považujete za doteraz najväčší úspech vo vašej kariére?

Že mám neustále ponuky a môžem pracovať. A že ma moja práca baví, napĺňa a vzrušuje tak, ako kedysi na začiatku.

Má úspešná herečka vášho formátu nejaké ambície, ktoré sa doteraz nesplnili?

Mojou celoživotnou ambíciou bolo, a stále je, ísť naďalej mojou vlastnou cestou tam, kam si myslím, že je správne ísť! A to bez ohľadu na to, čo sa odo mňa očakáva, čo sa sluší a patrí. S ohľadom na kontext celého môjho doterajšieho života je mojou ambíciou, veľmi zjednodušene, nezblázniť sa, nestratiť samú seba a neprepadnúť skepse. Prajem si, aby moji blízki boli spokojní, usmiati a zdraví.

Kto je vaším hereckým vzorom? 

Meryl Streep: odjakživa, Jennifer Lawrence a Casey Affleck: najnovšie. 

Profimedia

S režisérom trilógie Zahradnictví, Janom Hřebejkom, nespolupracujete po prvý raz. Ste rada, že ste sa opäť stretli na spoločnom projekte?

Až keď sme sa stretli, uvedomili sme si, že toto sú v podstate tri filmy naraz a hneď potom nadväzujeme pokračovaním seriálu Až po uši. Takže to už sme asi trochu prepískli. 

Aňa ako Vilma

Aňa ako Vilma

Forum Film SK

Ako sa pripravujete na nakrúcanie? Cítite stres alebo je nakrúcanie pre vás už rutinou?

Kombinácia oboch. No pocit rutiny u mňa vedie k panike! Zľaknem sa pocitu, že som v pohode a začnem horúčkovito pracovať. Pripravujem sa hlavne so scenárom a pred zrkadlom.

Ste z umeleckej rodiny a máte tri krásne deti. Prejavujú sa na nich umelecké vlohy. Majú záujem ísť vo vašich hereckých stopách?

Jediná Stella má zvláštny nervík v tele, ktorý by ju mohol priviesť až ku hraniu. Teraz sa však venuje hlavne gymnastike, tancu a maľovaniu. Uvidíme, čo prinesie čas. Jej bratia sú, zdá sa, mimo nebezpečenstva...

Aký máte vzťah k českým bulvárnym plátkom? Hnevá vás, keď o vás píšu klamstvá?

Nemám rada bulvár! Nerozumiem mu a nie som rada jeho súčasťou. Keď však isté hranice prekročí, súdim sa. Nedávno sa mi podarilo vyhrať súd nad jedným českým týždenníkom. Išlo o veľmi vysokú sumu. O ospravedlnenie som nestála. Prečo by som ho mala prijať od ľudí, ktorí o mne sprosto klamú?! A radím všetkým kolegom, aby bojovali za právo na súkromie a slobodu. Ak sa niekto opäť dotkne mojej rodiny a ohrozí súkromie mojich detí, urobím to znovu. Už to skrátka netolerujem!

LD Entertainment

Ako sa vám nakrúcala vojnová dráma Operácia Anthropoid? Rozumeli ste si s kolegami Cillianom Murphym a Jamiem Dornanom?

Anthropoid bol pre mňa v každom ohľade darom a práca na ňom patrí k mojim najcennejším spomienkam. Bola to úžasná radosť. A pritom to bolo veľmi pokojné, sústredené nakrúcanie. Aj keď musím uznať, že vyžadovalo vysoké psychické a fyzické nasadenie. Chlapci (Dornan a Murphy) boli skvelí, skromní a zábavní. Vždy boli pripravení na sto percent. A extra zážitkom pre mňa boli premiéry v New Yorku, Londýne a Prahe. To boli teda krasojízdy!

Aňa s kolegom Jiřím Macháčkom

Aňa s kolegom Jiřím Macháčkom

David Kundrat / CNC / Profimedia

Ako plánujete stráviť toto leto? Bude sa niesť v pracovnom duchu?

Vôbec nie! Tieto prázdniny strávim s deťmi a budú nepracovné. Budeme v Čechách, pôjdeme na dovolenku a nevynechám festivaly. Veľmi sa teším, že mám konečne voľné leto. Zdá sa mi to priam neskutočné.

Ako plánujete stráviť toto leto? Bude sa niesť v pracovnom duchu?

Súvisiace články