Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tomáš Hanák má 60! Vieme, čo spraví, no oslava to nebude
Zdielať na
Rozhovory

Tomáš Hanák má 60! Vieme, čo spraví, no oslava to nebude

Šarmantný herec, ktorý vekom nestratil na príťažlivosti sa naposledy na Slovensku objavil pri príležitosti premiéry filmu ÚNOS, kde si zahral jednu z vedľajších postáv. Reč sme zvrtli aj na jeho okrúhle narodeniny a prezradil nám, že ich oslávi pomerne neštandardne. Bol už vo Vietname a chystá sa opäť do sveta.

Tomáš Hanák sa narodil v Kremnici, 27. marca 1957, v znamení Barana a tvrdohlavá povaha je mu vlastná. V detstve s rodičmi veľa cestoval. Dva roky s nimi strávil na Kube a vášeň pre spoznávanie nových krajín mu ostala až doteraz. Pred časom sa vrátil z Vietnamu, kde pobudol mesiac. Väčšinu času prežil sám na motorke a spoznával miestnu krajinu.. “Mladí ľudia sú tam plní optimizmu, sú pyšní na to, že sú Vietnamci,“ poznamenal herec, ktorý je už unavený z toho, ako to vyzerá v Česku a na Slovenku a najradšej by odišiel žiť niekam do cudziny. „Tiež  by som chcel byť pyšný na svoju krajinu tak, ako oni,“ dodal. „Bol to najdlhší a najlepší výlet môjho života. Každý večer som mal zimomriavky, čo všetko som videl, “ zhodnotil Tomáš Hanák svoj pobyt vo Vietname.

Tomáš Hanák

Tomáš Hanák

profimedia

Keď práve necestuje, tak ho môžeme vidieť v divadle SKLEP, kde pôsobí od roku 1977. Z jeho najznámejších filmov spomeňme Bony a klid (1987), Kopytem sem, kopytem tam (1988), Díky za každé nové ráno (1994), Pasti, pasti, pastičky (1998), Cesta z města (2000). Dokonca si zahral aj v hollywoodskom fantasy filme, režiséra Terryho Gilliama, Kliatba bratov Grimmovcov po boku Monici Bellucci, Heatha Ledgera či Matta Damona. Okrem toho je aj hudobníkom a nie je mu cudzia ani charita. Je druhýkrát ženatý a má 3 deti. 

Tomáš Hanák s manželkou Barborou

Tomáš Hanák s manželkou Barborou

profimedia

Zdielať na

Súvisiace články