Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ryan Reynolds trpí fóbiami a priťahuje problémy! Čo o ňom ešte vieme?
Zdielať na

Ryan Reynolds trpí fóbiami a priťahuje problémy! Čo o ňom ešte vieme?

Zdroj: Profimedia

Už tento týždeň dorazí do našich kín film Život v hlavnej úlohe s Ryanom Reynoldsom. Pri tejto príležitosti sme si posvietili na zaujímavosti z hercovho života. Vedeli ste napríklad, že má strach z lietania? Nielen túto fóbiu však musel herec počas nakrúcania filmu Život prekonať!

Má strach z lietania
Herec obľubuje adrenalínové aktivity, pri ktorých sa viackrát zranil. Pri zoskoku z mosta, počas dovolenky vo Švajčiarsku, si spôsobil dosť vážny úraz, okrem zlomenej chrbtovej platničky si vykĺbil obe ramená a s trvalými následkami si poranil krk. Väčšie psychické následky mu spôsobil nešťastný zoskok s padákom, ktorý vyústil do seriózneho strachu z lietania. Hercovi sa totiž zabudol otvoriť padák.

Prepadol z lekcií herectva

Ryan počas svojej bohatej kariéry viackrát všetkým dokázal, že je fenomenálnym hercom, ktorý sa cíti doma v každom žánri. Hodiny herectva však pravdepodobne neboli pre neho to pravé, pretože za školských čias z „dramaťáku“ dokonca vyletel.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Instagram

Nosil príliš veľa makeupu

Reynolds sa považuje za jedného z najkrajších hercov planéty. Vo filme Just Friends z roku 2005, kde si zahral postavu tučného Chrisa Brandera, bol však vďaka nánosom make-upu na nespoznanie. Využil to však vo svoj prospech a vystrelil si z jedného fanúšika keď predstieral, že to vlastne ani nie je on.

Profimedia

Nikdy ho nezatvárajte do debny!
Počas nakrúcania v roku 2010 vo filme Buried herca zamkli do tmavej truhly, ktorá sa postupom času napĺňala pieskom. Ten mu okrem priestoru odoberal aj množstvo vzduchu. Táto nepríjemná skúsenosť spôsobila, že herec trpí klaustrofóbiou. Ktovie, aké ďalšie hercove fóbie počas jeho kariéry ešte vyplávajú na povrch.

Miluje motorky!
Adrenalín a rýchlosť sú Ryanovou slabosťou a k tomu nepochybne patrí aj jazda na motorke. S ňou sa spája aj jedna kuriozita. Počas výletu na motorke si herec musel na chvíľu „odskočiť“ a omylom skočil do priekopy priamo na mŕtveho koňa. „Dokonca som si ani nechcel vyzliecť nohavice,“ povedal. „Túžil som ísť do nemocnice a nechať si nohy odrezať.“ Vyzerá to tak, že Ryan je skutočne netradičný „trouble maker“.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

profimedia.sk

Z policajtskej rodiny
Ryan priťahuje problémy pravdepodobne už od malička. Je totiž najmladší zo štyroch chlapcov, dvaja z jeho bratov sú dokonca policajti. V detstve však Ryan rozhodne nebol rozhýčkaný „benjamínek“. Starší bratia si totiž z neho namiesto toho urobili akýsi pohyblivý terč.

Auto nepotrebuje dvere!
Keď sa Reynolds spolu so svojim priateľom, hercom Chrisom Williamom Martinom po prvý raz nasťahoval do LA, hneď prvú noc, ktorú strávili v lacnom moteli, sa mu niekto vlámal do auta a úplne ho „vyhladil“. Je však prekvapivé, že to Ryana vôbec nerozhodilo a ďalšie štyri mesiace jednoducho jazdil po LA v aute bez dverí.

Romantik či chuligán?
Keď sa v roku 2001 prvýkrát stretol s herečkou Rachel Leigh Cook, išlo o lásku na prvý pohľad. Rachel však hneď po stretnutí musela ísť natáčať do Veľkej Británie. Ryan bol síce takisto v procese nakrúcania, no rozhodol sa na všetko vykašľať a odišiel za ňou a nečakane ju prekvapil svojou návštevou. To je ale romantik! Aj z filmového plátna sú Ryanovi fanúšikovia zvyknutí na mnohé horúce scény plné vášnivých bozkov. Hercova prvá skúsenosť s bozkávaním však taká romantická nebola. Prvý bozk v živote zažil na skutočne netradičnom mieste. Herec sa so slečnou totiž na školskom dvore ukrýval za odpadkovým košom!

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Instagram

Podporuje liečbu Parkinsonovej choroby
Okrem mnohých iných aktivít herec nezabúda ani na dobročinnosť. Už dlhé roky sa napríklad snaží zvýšiť verejné povedomie o Parkinsonovej chorobe po tom, čo ju diagnostikovali jeho otcovi. V roku 2008 Ryan bežal aj na newyorskom maratóne v mene nadácie Michaela J.Foxa, aby zarobil peniaze na podporu jej liečby.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Instagram

Sexizmus vo filmoch o superhrdinoch? V žiadnom prípade! 

Na otázku, či si myslí, že muži sledujú omnoho častejšie filmy o superhrdinoch ako ženy, má Ryan jasnú odpoveď a veľmi rýchlo ňou zavrhol všetky názory a komentáre ohľadom sexizmu. „Ženy filmy o superhrdinoch milujú! Rozhodne navštevujú aj tento typ filmov. Je dosť vtipné, že filmové štúdiá sú tými poslednými, ktoré sa o tom dozvedia. Myslím si, že ženám sa rovnako ako mužom, páčia akcia a humor, ktoré sa v týchto filmoch nachádzajú.“

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Instagram

Najčítanejšie