Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pred päťnástimi rokmi pobláznila komédia Moja Tučná Grécka Svatba takmer celý svet. Kde sú jej hviezdy dnes?
Zdielať na

Pred päťnástimi rokmi pobláznila komédia Moja Tučná Grécka Svatba takmer celý svet. Kde sú jej hviezdy dnes?

Zdroj: HBO

Je veľmi ojedinelé, aby sa v jednom filme stretlo viacero sympatických charakterov. Komédia o jednej hlučnej a veľmi rozvetvenej gréckej rodine je vzácnou výnimkou potvrdzujúcou toto pravidlo. Keď sa tridsiatnička Toula zamiluje do skvelého muža Iana zistí, že všade je dobre, ale pri jej gréckych príbuzných je najlepšie;)

1. Nia Vardalos: kamarátska, zakríknutá Toula, ktorú trápia chĺpky na tvári a jej grécka família

Nia Vardalos sa na Mojej Tučnej Gréckej Svatbe (MTGS) podieľala nielen herecky, ale aj ako scenáristka. Prepracovaný a trefný scénar jej dokonca priniesol nomináciu na Oscara. Ako herečka pôsobí naďalej veľmi úspešne, venuje sa aj dabingu animákov. Účinkovala vo viacerých seriáloch Curb Your Enthusiasm, Grey's Anatomy, či Cougar Town. Z jej filmov stojí za povšimnutie napríklad skvelá letná komédia My Life In Ruins. Aktuálne sa venuje najmä producentskej činnosti režírovaniu.

EW

2. John Corbett: sympatický, nekomplikovaný Ian má nervy zo železa. Našťastie!

V seriáli Sex v Meste si nás získal ako fajn týpek do nepohody, Aidan. V podobnej úlohe sa objavil aj v MTGS.  John si odvtedy zahral vo viacerých seriáloch a filmoch: United States of Tara, Parenthood a Sex&Drugs&Rock&Roll. Toto leto sa Corbett objaví vo filme s názvom All Saints. Bude o podnikateľovi a pastorovi Michaelovi Spurlockovi.

3. Lainie Kazan: chápavá mama Maria vie, po čom jej dcéra túži...väčšinou;)

Lainie je medzi gréckou filmovou komunitou veľkou hviezdou. Hrá viac-menej príležitostne a vidieť sme ju mohli aj v Sandlerovom Zohanovi, či Gigli. Čoskoro sa objaví vo dvoch filmoch Garlic & Gunpowder a Tango Shalom.

EW

4. Michael Constantine: tatko Gus sníval o gréckom zaťovi

Úlohu starostlivého Toulinho otca, ktorý miluje grécku vlajku a okenu, ponúkli producenti Michaelovi Constantinovi s malou dušičkou. Podobne ako jeho filmová žena Lainie Kazan, bol aj on populárny dávno pred touto komédiou. 89-ročný herec sa stále teší dobrému zdraviu a občas sa objaví pred kamerou v drobných seriálových úlohách.

EW

5.  Andrea Martin: teta Voula zariadi aj nemožné

Energická a podnikavá tetuška, ktorá nadšene servíruje všetkým vegetariánom jahňacinu, je úspešnou seriálovou herečkou. Spomenieme iba New York Minute, The Producers, The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius a Sesame Street. Najbližšie ju uvidíme v sitkome Great News.

EW

6. Louis Mandylor: Toulin podarený braček Nico

Modrooký miláčik Touliných rodičov sa objavil v mnohých béčkových filmoch od čias úspechov MTGS. V tomto roku si zahrá v 10 menších aj väčších filmových projektoch.

EW

7. Gia Carides: vyprsená sesternica Nikki

Zvodná Nikki okrem sa okrem pokračovania MTGS objavila aj vo viacerých televíznych seriáloch. Momentálne účinkuje v dvoch: Veľké, malé lži a v obnovenej verzii Twin Peaks.

EW

8. Joey Fatone: nagélovaný bratranec Angelo

Bývalý člen skupiny N'SYNC sa vďaka úspechu tejto komédie stal hercom na plný úväzok. V uplynulých rokoch sa taktiež vypracoval aj na úspešného producenta, moderátora a dokonca tanečníka v šou Dancing with the Stars.

EW

Najčítanejšie