Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
11 šokujúcich momentiek, ktoré sa zapísali do histórie festivalu v Cannes
Zdielať na

11 šokujúcich momentiek, ktoré sa zapísali do histórie festivalu v Cannes

Zdroj: WireImage

Nie všetky celebrity, ktoré prídu na Francúzsku riviéru, sa v konečnom dôsledku odprezentujú v dobrom svetle. Niektoré z obyčajnej recesie, či snahy o akúkoľvek publicitu, iné hviezdy neberú atmosféru dovolenkovej pohody dostatočne vážne. Výsledky ich premýšľania, alebo skôr nepremýšľania, potom bavia fotografov a divákov dlhé mesiace. My vám prinášame 11 z nich.

Simone Silva a Robert Mitchum, 1954

Tak toto si mladá herečka mala dvakrát premyslieť! Počas pózovania fotografom so slávnym Mitchumom chcela využiť pozornosť médií, preto bez slova odhodila zábrany...a podprsenku. Bulvár túto senzáciu pár minút miloval (dvaja reportéri sa dokonca počas fotenia vážne zranili), no organizátori boli pobúrení a herečku z festivalu vykopli. Následovala mediálna vojna, ktorá dokonca spôsobila, že Silva nedostala pracovné víza do Ameriky! O tri roky po festivalovom incidente ju našli mŕtvu v jej londýnskom byte. Podl'a pitevnej správy zomrela na následky mozgovej porážky. Mala iba 29 rokov!

Getty

Elizabeth Taylor, 1985

Jedna z najkrajších žien sveta (a to aj bez pomoci plastickej chirurgie) si počas festivalu zrejme užívala slnečné lúče priveľmi! Aj keď je pravdou, že v osemdesiatych rokoch sa rakovina kože vel'mi neriešila...Rozhodne však súcitime so spálenou pokožkou tejto divy.

Getty

Madonna, 1991

Madonna vždy vedela, ako zaujať médiá. A to za akúkoľvek cenu. Dokázala to aj v Cannes, keď na červený koberec napochodovala v saténovej spodnej bielizni a namiesto elegantnej štóly zvolila niečo, čo pripomínalo posteľovú prikrývku. Jej bizarný odev v očiach znechutených módnych kritikov nezachránil ani fakt, že ho navrhol J.P. Gaultier...

Getty

Oľga Mácová, 1995

Česká (vraj) herečka si zapózovala v Evinom rúchu pred vzrušeným 'publikom'... a bol z toho pekný škandálik. Jej kariére to však veľmi nepomohlo. Možno mala investovať do elegantných šiat a hodín herectva?

Getty

Sharon Stone, 1995

Sharon preslávil Základný inštinkt a v Cannes zjavne dúfala, že ho prebudí aj v zaskočenom dave fotografov. Jej prvoplánová ambícia ju síce dostala na titulky novín, no filmových producentov tým rozhodne neohúrila!

Getty

Milla Jovovich, 1997

Krásna modelka a herečka chcela skrátka zaujať. Po tom, čo ju Besson v Piatom elemente 'obliekol' do outfitu z kúskov látky, zrejme dúfala, že publiku bude voľba jej slávnostného odevu imponovať. Nestalo sa. Média ju jednohlasne vyzvali, aby sa išla obliecť. A najesť!

Getty

Björk, 2000

Jedinečná islandská umelkyňa sa po fenomenálnom hereckom výkone v Tanečnici v tme rozhodla, že kašle na názor médií. Jasne to demoštrovala aj voľbou týchto šiat...Ani zhrozený výraz na tvári jej kolegyne, Catherine Deneuve, ju nerozhodil a film získal (zaslúžene) Zlatú palmu.

Getty

Sasha Baron Cohen, 2006

Treba uznať, že slávnemu Cohenovi odvaha, či skôr bezočivosť, nechýba. Kontroverzný komik, dovtedy známy ako Ali G, stavil v Cannes na správnu kartu. Pre svoj film o bláznivom Boratovi si azda nemohol zvoliť lepšie PR. Šok z jeho 'odevu' pretrval v pamäti mnohých a film mu následne zarobil veľký balík peňazí!

Getty

Natalie Portman, 2005

Nádherná Natalie spôsobila absolútnu traumu všetkým návštevníkom festivalu, keď na červený koberec vstúpila s vyholenou hlavou. Ale pozor! V jej prípade nešlo o snahu zaujať. Kráska sa totiž, iba pár týždňov pred festivalom, vzdala svojej koruny krásy pre úlohu v kultovom V for Vendetta

Getty

Modelka v 'šatách' z plastových podnosov, 2013

„A toto čo je?!” pýtali sa všetci zúčastnení. Nuž, matematický vzorec na pochopenie tejto príšernej kreácie by zrejme nedokázal dešifrovať ani geniálny vedec Stephen Hawking. A aj preto, štyri roky po tejto škandalóznej prezentácii, nemáme odpoveď na otázku, čo chcel autor tohto hrozného výtvoru vlastne povedať...

Getty

Vitalii Sediuk, 2014

Ukrajinský novinár a známy recesista asi dúfal, že sa mu podarí zaujať médiá rovnako ako Sasha Baron Cohen pre rokmi. No mýlil sa! Jeho nechutný pokus zaujať médiá mu vyslúžil nálepku Úchyl Herečka America Ferrara, ktorej počas pózovania novinárom strčil hlavu pod sukňu, bola (rovnako ako jej kolegovia) následne v absolútnom šoku. A dodnes nechce o tomto incidente nič počuť. My jej pohoršenie zdieľame!

Getty

Najčítanejšie