Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Herec Sir Roger Moore vo veku 89 rokov prehral boj s rakovinou
Zdielať na

Herec Sir Roger Moore vo veku 89 rokov prehral boj s rakovinou

Zdroj: MGM

Sir Roger Moore (14. október 1927, Londýn - 23. máj 2017, Švajčiarsko) bol zosobnením anglickej uhladenosti. Jeho Bond bol bezpochyby tým najelegantnejším zo všetkých. Napriek mnohým filmom, ktoré vo svojej bohatej hereckej kariére nakrútil, to bolo práve sedem bondoviek (od 1973 do 1985), ktoré Rogera urobili nesmrteľným.

Charizmatický a šarmantný elegán  bol nielen skvelým hercom, ale aj štedrým filantropom. Od roku 1991 dokonca pôsobil vo funkcii Veľvyslanca dobrej vôle organizácie OSN UNICEF. Bol známy tým, že na svojich fanúšikov a ich otázky o Bondovi si vždy našiel čas. O agentovi v službách jej veličenstva dokonca napísal úspešný memoár Bond on Bond.

MGM

V rozhovore pre EW z roku 2012 pobavil čitateľov názorom na Skyfall, anekdotami o Connerym, Christopherovi Walkenovi a naznačil aj to, aké city prechovával ku Grace Jones;)

MGM

1. Aj keď Moore točil Octopussy a Sean Connery v tom istom období bondovku: Nikdy nehovor nikdy,  slávni 007 agenti sa nevnímali ako konkurenti. Naopak, keď sa jedného dňa náhodne stretli, zašli si spolu na večeru a:

„ Zabávali sme na historkách z pľacu a na tom, ako sa nás naši zamestnávatelia a režiséri pokúšajú všemožne a na dennom poriadku zabiť.”

MGM

2. Ako na neho zapôsobil blond Bond Daniel Craig a samotný Skyfall?

„ Ten film bol úžasný! Je to, bezpochyby, najlepší 007 film!”

3. A ako vychádzal s kolegami z filmu Vyhliadka na smrť, Christopherom Walkenom a speváčkou Grace Jones?

„ Chris je skvelý chlap, veľmi milý človek. Pre rokmi boli počas Vianoc spolu s jeho manželkou u nás na chate v Gstaade. Také potešenie by som Grace nedoprial. No nechajme to, pretože som toho názoru, že ak nemôžem o človeku povedať nič pekné, radšej mlčím!" To znelo veľavravne...

Getty

Po hercovi zostali nielen skvelé filmy, ale najmä tri deti a manželka Kristina Tholstrup.

Najčítanejšie